Читачам на замітку: у Львові облаштують першу ІТ-бібліотеку

24.04.2018
У Львові розпочнуть капітальний ремонт бібліотеки №43, де невдовзі з’явиться перша міська ІТ-бібліотека, що коштуватиме місту майже 4 млн. грн.
 
Востаннє капітальний ремонт у бібліотеці на Стрийській робили понад 40 років тому, тож робітникам доведеться докласти максимум зусиль, аби за короткий час привести все до ладу.
 
Тут замінять електромережі, системи опалення та повністю оновлять оснащення.
 
Після проведення ремонтних робіт над входом у будівлю з’явиться вивіска «ІТ-бібліотека».
 
Обіцяють, що модернізована бібліотека буде цілковито відповідати сучасним вимогам, її обладнають новою комп’ютерною технікою, інтерактивними дошками та навіть спеціальною технікою для зчитування QR-кодів.
 
Цікавою новинкою буде система електронного читацького квитка, який уже розпочинають впрова­джувати у місті.
 
Також можна буде відвідати різноманітні тематичні зустрічі з ІТ-фахівцями, а серед звичних для нас книжок на полицях з’явиться література про сучасні інформаційні технології.
 
Також відомо, що в першій ІТ-бібліотеці планують проводити курси комп’ютерної грамотності для людей поважного віку, а всі гуртки, які діють при теперішній бібліотеці, продовжать свою роботу і після капітального ремонту та оновлення.
 
Як свідчать дані системи публічних закупівель ProZorro, ремонтні роботи у цій бібліотеці проводитиме ТОВ «Арка-Пік».
 
Ця фірма виграла оголошений Централізованою бібліотечною системою Львова тендер, запропонувавши виконати роботи за 3,99 млн. грн. 
 
Глобальне оновлення стартуватиме після прохо­дження проекту капітального ремонту аудиту у Львівській міській раді, а осучаснена бібліотека має відкритись у 2019 році.