Бойовики лякають цивільних вигадками про провокації «карателів» ЗСУ на Луганщині

25.04.2018
Підконтрольні бойовикам і російським окупантам інформаційні ресурси продукують «страшилки» про нібито підготовку ЗСУ до провокацій на об’єктах критичної інфраструктури Донбасу під час візиту Президента Порошенка до району проведення АТО.
 
«Цього разу так зване «міністерство держбезпеки ЛНР» звинуватило українське командування ОТУ «Луганськ» у підготовці диверсії на одному зі складів зберігання вибухонебезпечних речовин ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Зоря», що в Рубіжному. Відповідно до «страшилки», диверсія запланована на час візиту до району проведення АТО Президента України Петра Порошенка і може стати додатковим приводом для введення миротворчої місії на Донбас», — повідомляє штаб АТО.
 
Українські військові наголошують, що справжні мотиви поширення таких повідомлень невідомі, й водночас уточнюють, що «російсько-окупаційні адміністрації в будь-який спосіб прагнуть створити в суспільстві додаткову напругу й сформувати негативне ставлення щодо питання введення миротворчої місії на Донбас». А ще й дискредитувати захисників України в очах міжнародної спільноти.
 
Звісно ж, розвідка штабу АТО не виключає ймовірності підготовки й проведення таких терактів саме бо­йовиками російсько-окупаційних військ.
 
Зважаючи на це, штаб закликає керівництво підприємств Донбасу посилити заходи безпеки та охорони.
 
Військові також наголошують, що українська сторона зацікавлена у стабільній роботі об’єктів критичної інфраструктури Донбасу, мовляв, «сили антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей продовжують неухильно дотримуватися Мінських домовленостей по всій лінії розмежування сторін».
 
Упродовж понеділка ворог здійснив 44 обстріли позицій ЗСУ, четверо українських захисників зазнали поранень, ще один отримав бойову травму.
 
На луганському напрямку ворог гатив зі 120-мм та 82-мм мінометів і гранатометів по укріпленнях ЗСУ поблизу Троїцького, Попасної і в районі Ново­олександрівки. 
 
На донецькому напрямку зі 120-мм мінометів окупанти гатили неподалік Водяного, а з 82-мм мінометів — поблизу Шахти «Бутівка».