Надзвичайники розповіли, через що у Черкасах на промзоні горіли шини

25.04.2018
У Черкасах у понеділок сталася масштабна  пожежа.
 
У мікрорайоні Хіміків на площі 300 квадратних метрів загорілися старі  автомобільні шини.
 
Стовп диму, який стояв на місці пожежі, було видно з усіх мікрорайонів Черкас і навіть за містом.
 
Тож по Черкаському гарнізону оголосили підвищений номер виклику.
 
За словами Костянтина Проценка, речника Черкаського обласного управління ДСНС, на території колишнього заводу хімічного волокна на відкритому майданчику промзони палали старі автомобільні покришки. 
 
«Там працювало приватне підприємство з переробки старих автомобільних покришок. У технології переробки шин на важкі нафтопродукти використовували саморобні ректифікаційні колони та легкогорючі розчинники. За попередньою інформацією, пожежа сталася через порушення технологічного процесу, зокрема, розгерметизацію однієї з ємностей iз розчинником та його розливу на шини», — розповідає «УМ» Костянтин Петрович.
 
За його словами, коли на місце події прибули перші пожежні розрахунки, площа загорання становила 300 квадратних метрів і через значний вилив розчинника швидко розширювалася. 
 
«Для посилення угруповання рятувальних сил  на боротьбу з вогнем до місця пожежі прибули 12 одиниць основної та спеціальної техніки. На бойових дільницях працювали 98 рятувальників, серед яких також були два відділення навчальної пожежної частини Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля», — зазначає Костянтин Проценко.
 
Він каже, що завдяки оперативним та професійним діям рятувальників удалося зупинити поширення вогню на площі  400 квадратних метрів, а також запобігти закипанню та розгерметизації п’яти ємностей iз нафтопродуктами, в яких зберігалося 25 кубічних метрів мастила.
 
Пожежу було ліквідовано через дві години. На щастя, постраждалих немає.