«Дикі танці» в Ліссабоні: фінал «Євробачення-2018» відкриватиме Руслана

08.05.2018
«Дикі танці»  в Ліссабоні: фінал «Євробачення-2018» відкриватиме Руслана

Лічені години лишилися до відкриття «головного європейського пісенного конкурсу для домогосподарок».
 
 
До столиці Португалії з’їхалися практично всі учасники «Євробачення-2018» та їхні команди. Нагадаємо, що Ліссабон отримав право приймати у себе фестиваль завдяки минулорічній перемозі в Києві їхнього співака Сальвадора Собрала.
 
 
Півфінальні змагання відбудуться 8 і 10 травня, представник України, гурт Melovin, виступить у четвер під номером 18.
 
 
Номер для нього готує хореограф Костянтин Томільченко, який працював над виступом Джамали. Ще одним українцем на конкурсі стане представник Білорусі співак Alekseev. 
 
До речі, одним із гостей фіналу «Євробачення» стане наша Руслана, яка у 2004 році першою виборола для України право стати столицею фестивалю.
 
Цього разу Руслана разом зі своєю колегою Сандрою презентуватиме нову композицію, яку спеціально для фестивалю написав Андрій Онискевич.
 
«Приїжджайте на мій концерт. Я покажу вам невідому екзотику України», — пообіцяла сама Руслана у «Фейсбуці».
 
Не обійшлося на фестивалі й без курйозів. Росію цього року представлятиме та сама Юлія Самойлова, яку минулого року не пустили до України через виступи в Криму.
 
Напередодні офіційної церемонії відкриття вона відзначилася тим, що взяла у Ліссабоні участь у розрекламованій російською пропагандою ході «Безсмертний полк», організованій її співвітчизниками спільно з громадською португальською асоціацією «Юрій Гагарін».
 
Але тут стався конфуз — у мережу потрапило фото, де Самойлова сидить на тлі червоного прапора з портретом Леніна і надписом... «Пролетарі всіх країн, єднайтеся» українською мовою.
 
«Не інакше, як десь у Криму зкомуніздили», — відреагували на це фото користувачі соцмереж.
 
А букмекери роблять останні ставки на переможця. Поки що фаворитом вважають ізраїльську співачку Нетту Барзілай.
 
Утім в останні дні на друге місце раптово вирвався Олександр Рибак із Норвегії, який у 2009 році порвав Європу своєю піснею Fairytale. Так що час запасатися попкорном. Переможця фестивалю назвуть пізно ввечері в суботу. І до того часу багато що може змінитися.