Уманський нацуніверситет садівництва розжився унікальною метеостанцією

08.05.2018
Уманський нацуніверситет садівництва розжився унікальною метеостанцією

«Інспектор Метео» вже «працює» в саду Уманського університету садівництва.

Уманський національний університет садівництва розжився унікальною метеостанцією «Інспектор Метео».
 
У саду цього навчального закладу її встановили фахівці компанії «Ай Ті-Лінкс».
 
 
«Використання цієї станції у практичному садівництві дозволяє контролювати різноманітні характеристики локальних агробіоценозів і здійснює значний позитивний вплив на планування сільськогосподарських робіт, попереджуючи захворювання рослин і появу на них шкідників», — розповідають «Україні молодій» в Уманському університеті садівництва.
 
 
За словами фахівців цього вищого навчального закладу, з допомогою подібних метеостанцій садівник чи фермер має можливість упродовж усього року стежити за погодними умовами у своєму садку, теплиці чи полі в режимі онлайн.
 
Адже метеорологічна станція обладнана датчиками температури повітря, вона здатна контролювати кількість опадів, напрямок та швидкість вітру, вологість повітря, атмосферний тиск.
 
«Ця метеостанція дуже розумна. Вона здатна навіть надсилати садівнику SMS-попередження, якщо виникають критичні умови для розвитку культури», — пояснюють унікальність метеостанції в Уманському університеті. 
 
І додають, що, оскільки розвиток більшості хвороб рослин залежить від погодних умов, отримані з метеорологічної станції дані вже допомагають розробити та впровадити необхідні формули для прогнозування поширення хвороб і розвитку шкідників для різних видів сільськогосподарських культур у режимі реального часу.
 
Тож робота «Інспектора Метео», пояснюють уманчани, допоможе їм визначити норми поливів для конкретних культур, зменшити ймовірність розповсюдження хвороб рослин і поширення шкідників, заощадити кошти на внесення засобів захисту рослин у разі відсутності ризику, а ще  збільшити врожайність і якість продукції, що вирощується.
 
«Усі спостереження метеостанції будуть використовуватися студентами під час проведення лабораторних і практичних занять, написання курсових та дипломних робіт, а також нашими науковцями», — підсумовують в університеті.