Ворог на Донбасі відсвяткував День Перемоги вогнем по захисниках України

11.05.2018
На Донбасі ворог не вгамовувався навіть у День Перемоги, 9 травня, адже це свято є сакральним для ідеології «русского міра».
 
Як повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил, упродовж минулої середи на всій лінії зіткнення в зоні проведення ООС тривали інтенсивні бойові дії, окупанти застосовували артилерію та міномети.
 
При цьому активна оборона позицій підрозділами Об’єднаних сил не дозволила противнику покращити тактичне положення.
 
Найбільш напруженою обстановка залишалася в районі населених пунктів Авдіївка, Піски, Широкине.
 
За даними ЗСУ, російсько-окупаційні війська 20 разів застосовували артилерію та міномети, 53 рази вдавалися до прицільного вогню по українських позиціях із застосуванням стрілецької зброї, гранатометів, озброєння БМП. На деяких напрямках — до активних штурмових дій.
 
Повідомляється, що підрозділи Об’єднаних сил вели інтенсивні бойові дії в районі Авдіївської промзони, населеного пункту Піски, давали адекватну відповідь i знищували вогневі засоби противника.
 
За даними розвідки, тільки на Авдіївському напрямку загинуло п’ять бойовиків i сiм поранено.
 
Уже в ніч на четвер снайпери бойовиків обстріляли контрольний пункт в’їзду-виїзду «Майорське», що на лінії розмежування в районі проведення операції Об’єднаних сил. Постраждалих немає. 
 
«Постріли здійснювали зі стрілецької зброї (СВД) iз боку н. п. Горлівка в напрямку КПВВ та контрольного поста «Майорське», де несуть службу прикордонники разом iз військовослужбовцями Збройних сил», — йдеться в повідомленні Держприкордонслужби України.
 
Водночас захисники України привітали ворога з Днем Перемоги не лише вогнем: зокрема, до окупованої Горлівки вже традиційно відправили прапор України на повітряних кульках.
 
Тим самим бійці ЗСУ, а також мешканці та школярі Світлодарська, ще й підтримали патріотів, які перебувають на окупованій території.
 
«Національний український стяг розміром 10х6 метрів запустили над територією окупованої Горлівки волонтери, військовослужбовці Об’єднаних сил, мешканці та школярі Світлодарська», — йдеться у повідомленні ООС. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що ініціюватиме розслідування та відповідне запровадження санкцій щодо українських електронних ЗМІ, які вели пряму трансляцію «військового параду» з окупованого Донецька під заголовком «Трансляція з «ДНР» у середу, 9 травня.
 
За словами пана Турчинова, з відповідним листом він уже звернувся до СБУ: «Звернувся з офіційним листом до СБУ щодо розслідування цього правопорушення та внесення електронних ЗМІ, які забезпечували пряму трансляцію «святкування» окупаційних військ Росії в Донецьку, до санкційного списку».
 
І додає, що в даному випадку можна говорити «про цілком конкретний злочин — популяризацію терористичної організації».
 
«Адекватна протидія інформаційній агресії — необхідний i важливий елемент захисту нашої країни. У цьому випадку не йдеться про свободу слова.
 
Співпраця з терористами, співучасть у терористичній діяльності, популяризація терористичних структур є злочином у будь-якій цивілізованій країні», — зауважив секретар РНБО.