Ляшко: За порепані руки доярки 1500 грн. пенсії — мало!

11.05.2018
Ляшко: За порепані руки доярки 1500 грн. пенсії — мало!

Як це зробити — розповів Олег Ляшко під час візиту на сімейну ферму в селі Мар’ївка Запорізької області.
 
 
Політик підкреслив, що ця ферма відображає реальний стан сільського господарства в Україні.
 
 
«Колись тут було 2 тис. 500 корів, а сьогодні 103. Через відсутність державної підтримки завтра може не бути жодної. Працювали тут раніше 250 чоловік, а зараз 15. Як ці звільнені люди годують свої сім’ї і ставлять своїх дітей на ноги — всім байдуже. А мені — ні! Я хочу, щоб тут працювали 200 людей і господарство розвивалося. Бо це робочі місця і нормальні зарплати та пенсії. А головне — це розвиток української економіки. Буде корова в селі — буде сильна Україна!» — наголосив Ляшко.
 
Щоб тримати корів стало вигідно — мають бути дотації, переконаний лідер РПЛ.
 
«Ми добиваємося, як мінімум, 5 тис. гривень дотації на одну корову, а також компенсації вартості кредитів на техніку та розвиток ферм. Щоб держава компенсувала, як мінімум, 50%, коли фермер бере кредит. Ми проти використання пальмової олії у молочній продукції. Коли замість реального якісного молока бодяжать пальмову олію — фермери втрачають можливість реалізувати молоко за нормальною ціною. І внаслідок цього люди втрачають у селі роботу», — пояснив народний депутат.
 
Крім того, депутати від Радикальної партії виступають категорично проти продажу землі. Тому ініціюють ухвалення у парламенті змін до Конституції, які навічно закріплюють землю за українськими селянами.
 
«Продаж землі призведе до знищення тваринництва як класу. А без корів просто не буде українського села. Транснаціональним корпораціям і латифундистам, які хочуть купити українську землю, потрібен швидкий заробіток. Його дають технічні культури — соя, рапс, соняшник. Посіяли, зібрали, вивезли за кордон і мільярди там залишили. А українські селяни як були батраками, так і залишаться!» — застерігає лідер Радикальної партії.
 
Під час розмови з Олегом Ляшком працівниці ферми поскаржилися йому на низькі пенсії та зарплати. Політик запевнив, що добиватиметься достойної оплати їхньої праці.
 
«За порепані руки завідуюча ферми отримує 1 тис. 500 гривень пенсії. Це несправедливо. Тому ми добиваємося перерахунку пенсій колишнім колгоспникам, а також врахування умов праці при цьому перерахунку. Щоб доярки мали можливість виходити на пенсію не в 70 років, а раніше. Бо хай хтось спробує в цьому віці корів подоїти чи попоратися на фермі», — обурився Ляшко.
Політик обійшов господарство, окремо зупинився, щоб погладити телят.
 
«Коли буде державна підтримка села і нормальна ціна на молоко — таких телят, як на фермерському господарстві у селі Мар’ївка Запорізької області, будуть мільйони по всій Україні. Це означає, що в селян буде робота і заробіток. Це і є політика Радикальної партії», — наголосив Ляшко.