Блокпости на підконтрольному Україні Донбасу переобладнають

15.05.2018
Певні нововведення слід очікувати найближчим часом на стаціонарних блокпостах сходу країни — їх кількість буде зменшено.
 
Натомість зросте мобільність правоохоронців, адже буде створено 106 додаткових патрулів, що дозволить збільшити поліцейську присутність у віддалених населених пунктах, підконтрольних Україні.
 
Про це заявив заступник голови Нацполіції Костянтин Бушуєв на робочiй нарадi в Бахмуті пiд час обговорення (з керівниками поліції Донецької і Луганської областей та інших регіонів країни) переформатування роботи блокпостів, а також порядку несення служби під час Операції об’єднаних сил батальйонами поліції особливого призначення.
 
«Усі блокпости, які увійшли в систему нової дислокації, у плановому порядку будуть переобладнані. На них мають бути забезпечені належні умови для пропускного режиму та несення служби. Крім того, особовий склад, який несе службу на блокпостах, пройде спеціальну підготовку», — зазначив заступник керівника Нацполіції.
 
Першими вже наступного місяця будуть переобладнані два блокпости на Донеччині — у Покровському та Слов’янському районах.
 
За рахунок скорочення блокпостів буде створено 68 піших i 38 автопатрулів. Вони виконуватимуть як військові, так і цивільні завдання.
 
Цивільні завдання передбачають виїзди на виклики громадян, охорону громадського порядку, задіяння в роботі мобільних блокпостів, а також у реалізації режимів, які визначені Законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях».
 
«Ми зможемо збільшити щільність нарядів, підвищити оперативність реагування на зміни в оперативній обстановці та протиправні прояви. Зокрема, краще протидіяти витоку зброї у мирні регіони та надавати якісні поліцейські послуги навіть у віддалених населених пунктах», — підкреслив Костянтин Бушуєв.
 
Варто нагадати статистику за три місяці роботи правоохоронців на блокпостах Донеччини: перевірено 190 тисяч одиниць транспорту та півмільйона громадян; у результаті стоп-контролю виявлено 187 кримінальних правопорушень; задокументовано 53 факти вилучення нелегальної зброї та боєприпасів; притягнуто до відповідальності 38 учасників незаконних збройних формувань.