Постраждалих у жахливій ДТП українських школярів перевели до Брестської обласної лікарні

15.05.2018
Жахлива ДТП, що трапилася 13 травня в Кам’янецькому районі Білорусі, шокувала всю Україну: в аварію потрапила українська дитяча футбольна команда, яка прямувала з Польщі на Сумщину.
 
Мікроавтобус зіткнувся з навантажувачем. Один хлопчик загинув на місці, а ще шестеро — отримали важкі травми.
 
Біда сталася близько сьомої години ранку на 54-му кілометрі автодороги Р-98 (Кам’янець—Шерешево—Свислочь), поблизу села Мартинюкі.
 
Мікроавтобус Renault Master, за кермом якого був українець, зіткнувся з навантажувачем «Амкодор», яким кермував 48-річний місцевий житель. 
 
Загинув хлопчик 2005 року наро­дження, який їхав на передньому пасажирському сидінні мікроавтобуса.
 
Шестеро поранених дітей госпіталізовано в центральну районну лікарню: в усіх постраждалих діагностовано черепно-мозкові травми різних ступеней тяжкості, а також переломи і вивихи. 
 
Білоруські медики прооперували в Кам’янецькій ЦРЛ одного з юних футболістів, котрий після аварії перебував у вкрай важкому стані (адже отримав поєднану травму) і був підключений до апарата штучної вентиляції легенів. В операційній працювало кілька бригад лікарів.
 
За інформацією білоруського МОЗ, допомогу було надано в повному обсязі, а після стабілізації стану хлопчика перевели до Брестської обласної лікарні.
 
Також білоруська сторона наголосила, що члени республіканського консиліуму працюють із кожною дитиною та коригують їх лікування, а міністр охорони здоров’я Білорусі Валерій Малашко взяв ситуацію під особистий контроль.
 
Президент Петро Порошенко доручив дипломатам і медикам надати всю необхідну допомогу постраждалим унаслідок ДТП у Білорусі дітям з української футбольної команди та висловив щирі співчуття юним спортсменам та їхнім родинам.
 
У свою чергу, голова уряду Володимир Гройсман зазначив, що сконтактував із послом України в Білорусі.
 
«Медична авіація Державної служби з надзвичайних ситуацій напоготові. За потреби діти отримають усю необхідну допомогу», — зазначив він. Консул України в Бресті Анатолій Діденко відвідав постраждалих у лікарні.