Як НАТО прописало: поблизу Одеси будують сучасну базу для морської піхоти

22.05.2018
Будівництво експериментальної бази для українських морпіхів поблизу Одеси планують завершити до кінця року.
 
Про це повідомив заступник міністра оборони України генерал-майор Олег Шевчук під час інспектування військового містечка Дачне-2 на Одещині.
 
На території містечка зводять три казарми для особового складу, чотири гуртожитки поліпшеного типу планування для військовослужбовців-контрактників, їдальню на 500 місць, обладнану відповідно до вимог нової системи харчування, сучасний медпункт, церкву. Крім того, на території будують фізкультурно-оздоровчий комплекс.
 
База матиме свій власний відкритий футбольний міні-стадіон зі штучним покриттям та системою освітлення, баскетбольний майданчик та бігові доріжки. 
 
«Кожного місяця ми здійснюємо інспектування цього військового містечка. Загалом, будівельники дотримуються взятих на себе зобов’язань, робота триває відповідно до плану.  Хоча на даний момент є два будівельних підприємства, які відстають від графіка виконання робіт. Представники цих компаній сьогодні отримали попередження щодо можливого розірвання укладених договорів», — відзначив заступник міністра оборони України генерал-майор Олег Шевчук.
 
Активна фаза будівництва почалася влітку минулого року. В середині квітня базу відвідав міністр оборони Степан Полторак. 
 
Тоді він підсумував: «За 10 місяців я бачу величезні зрушення вперед. Сподіваюся, що в цьому році основні об’єкти будуть завершені. Все йде за планом». 
 
Добудувати гуртожиток для військовослужбовців-контрактників у Дачному місцеві підрядники обіцяли міністру раніше, ніж його заступнику — вже за чотири місяці, тобто у серпні цього року. 
 

ДО РЕЧІ

За даними Міноборони, на сьогоднішній день по всій країні гуртожитки для військовослужбовців контрактної служби ЗСУ будуються на 47 майданчиках: у Подільську, Миколаєві, Дачному, Очакові, Бродах, Старичі, Мирному, Новоград-Волинському, Конотопі, Гончарівському, Бердичеві, Кременчуці, Житомирі, Десні. Всього проектом передбачено будівництво 184 гуртожитків.