Росія залізницею доставила до окупованого Іловайська нову партію снарядів для «Градів»

22.05.2018
Із природним потеплінням стає «гарячіше» й на східному фронті, на Донбасі: у понеділок уранці ворог обстріляв з артилерії мирне місто Торецьк, унаслідок чого було пошкоджено Центр соціально-психологічної реабілітації, де перебувало 28 дітей віком від 3 до 17 років.
 
Як повідомляє прес-служба поліції Донеччини, зранку до Торецького відділення поліції надійшло повідомлення від директора Центру соціально-психологічної реабілітації дітей про те, що в ході обстрілу о 06:20 було пошкоджено вікна у будівлі центру.
 
Поліція допомогла педагогам евакуювати дітей з-під обстрілу. Також зафіксовано, що внаслідок обстрілу в Торецьку було пошкоджено ще й сiм будинків.
 
Минулої неділі на Луганщині ледь не постраждав від вибуху патруль ОБСЄ. Зокрема, вибух стався на ділянці розведення сил і засобів у районі Золотого за 300—500 метрів від спостерігачів.
 
В оперативному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, зазначається, що 20 травня о 11:04 два патрулі СММ у складі десяти співробітників місії на чотирьох броньованих автомобілях перебували на відстані приблизно 20 метрів південніше блокпоста збройних формувань, 60 км на захід від Луганська.
 
З автомобілів вийшли всі члени патрулів, п’ятеро з них розмовляли з двома неозброєними членами збройних формувань.
 
Після цього обидва патрулі негайно покинули цей район i благополучно повернулися до своїх баз у Сiверськодонецьку (підконтрольний урядові, 74 км на північний захід від Луганська) та в Кадіївці (кол. Стаханов, непідконтрольний урядові, 50 км на захід від Луганська) відповідно.
 
У свою чергу, Головне управління розвідки Міноборони України зазначає, що Росія залізницею доставила до окупованого Іловайська боєприпаси, в тому числі 122-мм реактивні снаряди до РСЗВ «Град», 122-мм артилерійські снаряди, набої до стрілецької зброї та зенітних установок.
 
Проте минулої неділі нашим розвідникам iз 46-го окремого штурмового батальйону «Донбас» удалося полонити в бою трьох терористів.
 
Як повідомляє штаб Операції об’єднаних сил, наша розвідувально-диверсійна група з метою виявлення вогневих засобів противника, що ведуть обстріли мирних населених пунктів, виконувала бойове завдання в тилу противника. Зазначається, що під час рейду було виявлено спостереджний пункт ворога.
 
«Під час короткого бою одного бойовика було знищено, трьох захоплено в полон. Втрат серед наших воїнів немає», — повідомили військові.
 
Полонених та їхню зброю передали для подальшої роботи співробітникам СБУ, але перед цим терористів сфотографували на тлі напису «Путін здох». 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Збройні сили України отримали на озброєння модернізовані 100-міліметрові протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра».
 
«Українська армія отримала на озброєння модернізовані гармати МТ-12 «Рапіра». Вони можуть вражати цілі в умовах обмеженої видимості. Також гармати оснащені системами утримання цілі. Це дозволяє більш ефективно вражати під час руху», — йдеться у повідомленні Кабміну.