Українські футболісти завершать сезон поєдинками проти збірних Марокко та Албанії

01.06.2018
Українські футболісти завершать сезон поєдинками проти збірних Марокко та Албанії

Останні у сезоні матчі збірна України, вочевидь, гратиме перевіреним складом. (Фото з сайта ffu.ua.)

Після завершення клубного сезону, крапку в якому на київському НСК «Олімпійський» поставили «Реал» та «Ліверпуль», футбольний світ цілеспрямовано переорієнтовується на головний турнір чотириріччя для збірних.
 
Утім, допоки «мундіаль» у Росії не стартував, учасники заключного матчу Суперліги-2017/2018 продовжують бути в епіцентрі футбольних новин.
 
Здавалося, що найцікавішою залишатиметься історія з можливим обміном «реаліста» Кріштіану Роналду на екс-форварда «Барселони», а нині гравця «ПСЖ» Неймара, утім перебив її своєю несподіваною заявою наставник мадридського «Реала» Зінедін Зідан, котрий оголосив про своє бажання залишити «королівський» клуб.
 
Звісно, під прискіпливою увагою перебуває й процес реабілітації травмованого у фіналі Ліги чемпіонів єгипетського лідера «Ліверпуля» Мохамеда Салаха, котрий, за деякими повідомленнями, все ж не встигне відновитися до стартового поєдинку своєї національної збірної на «мундіалі».
 
Процес психологічної реабілітації проходить і німецький голкіпер мерсісайдців Лоріс Каріус, грубі помилки котрого посприяли легкому виграшу «Реалом» третього поспіль «лігочемпіонського» трофея.
 
Воротар не потрапив до розширеного списку збірної Німеччини на «мундіаль», з табору «бундестім» Каріусу надійшов лист, в якому наставник голкіперів Андреас Кепке висловлює підтримку своєму колезі.
 
Для національної збірної України, котра не змогла пробитися на ЧС-2018, офіційний сезон уже давно завершився, проте взагалі без літнього футболу команда Андрія Шевченка не залишиться.
 
В останній день весни «синьо-жовті» зі­грали товариський поєдинок iз командою Марокко, а 3 червня на українську збірну чекає побачення з Албанією.
 
Хоча до останньої митi доля поєдинку проти албанців залишалася під питанням, адже поле призначеної для зустрічі арени у французькому Евіані, на думку представників ФФУ, було в незадовільному стані.
 
Зрештою, вирішальним у цьому спорі став вердикт ФІФА, котра дозволила провести в курортному містечку «товарняк» між Україною та Албанією. Водночас для зустрічі української та марокканської збірної було обрано «Стад-де-Женев» у Швейцарії.
 
Якщо збірна Албанії, як і України, на чемпіонаті світу в Росії не гратиме, то марокканці активно готуються до планетарного форуму. На перший погляд, суперник у команди Шевченка не надто потужний, проте африканський футбол не стоїть на місці. «Марокко — команда агресивна, колюча, по-спортивному зла», — так оцінив опонента головний тренер «синьо-жовтих».
 
Якщо так, змучені довгим сезоном наші «збірники» в четвер у особі марокканських футболістів мали хорошого подразника.
 
Щоправда, за словами Шевченка, необхідності форсувати події у його команди не було, адже головне завдання — успішно підготуватися до вересневих поєдинків у Лізі націй.
 
«Обидві товариські зустрічі допоможуть нам згадати принципи гри, котрих ми дотримуємося, відновити структуру, адже в поточному році команда провела небагато матчів», — сказав Андрій Шевченко.
 
Вочевидь, було у наставника «синьо-жовтих» бажання перевірити в дії нових виконавців, але через травми табір національної збірної залишили молоді Циганков, Шепелєв, Яремчук. Тож, схоже, знову синьо-жовті кольори захищатимуть перевірені кадри.