У Музеї української діаспори у Києві триває виставка Юрія Нагулка «Українська весна»

01.06.2018
У Музеї української діаспори у Києві триває виставка Юрія Нагулка «Українська весна»

Юрій Нагулко. «Жива вода Вічності».

У Музеї української діаспори у Києві триває персональна виставка відомого українського митця, заслуженого художника України Юрія Нагулка «Українська весна». 
 
У виставковому просторі представлені живописні роботи художника останніх років, які відображають його творчі й духовні пошуки та об’єднані ідеєю і настроєм особливого духовного піднесення та оновлення — водночас природно-фізичного та метафорично-позачасового. 
 
Творчість Юрія Нагулка добре відома поціновувачам сучасного українського образотворчого мистецтва.
 
Його мистецтво викликає постійний інтерес та має велику кількість шанувальників, адже художник звертається до образів та сюжетів, які близькі сучасникам.
 
Густо заселений персонажами, насичений подіями (як історичними, так і метафорично-позачасовими), художній світ Юрія Нагулка є результатом невпинного творення-медитації.
 
Роботи митця — це захоплива подорож-розповідь про буремне минуле і драматичне сьогодення нашої прадавньої української землі, в особливому часопросторі якої живуть і взаємодіють історичні постаті, вигадані істоти та реальні люди, впізнавані та незнайомі. 
 
Твори Юрія Нагулка належать до яскравих зразків сучасного українського національного мистецтва, у його картинах відчувається вплив і традиційної української ікони, і народної картини, а особливо мистецтва українського бароко з його декоративністю та духовним змістом.