Адекватна відповідь: захисники України за дві доби ліквідували на Донбасі п’ятьох терористів

01.06.2018
Ворог не припиняє провокації навіть у день чергового раунду мирних переговорів у рамках Тимчасової контактної групи у Мінську, які відбувалися в четвер.
 
За даними штабу ООС, напередодні бойовики 28 разів порушили режим припинення вогню, з них 9 разів — із застосуванням важкого озброєння — 122-мм артилерійських систем, 120-мм i 82-мм мінометів.
 
Прес-центр Операції об’єднаних сил наголошує, що ситуація на фронті залишалася складною, бойо­ві дії тривали на всіх напрямках.
 
«На Луганщині найбільш напруженою була обстановка в районі населених пунктів Кримське та Новотошківське. На Донецькому напрямку активні оборонні дії підрозділи Об’єднаних сил вели в районах населених пунктів Зайцеве та Новотроїцьке. Адекватну відповідь ворог отримав також на Маріупольському напрямку поблизу населених пунктів Чермалик і Гнутове», — йдеться у звіті ООС.
 
Під час бойових дій двоє українських військових отримали поранення — їх евакуювали до шпиталю. За даними розвідки, минулої середи знищено двох i поранено чотирьох бойовиків, а минулого вівторка — трьох окупантів знищено та трьох поранено.
 
«Підрозділи Об’єднаних сил не дозволяли противнику покращити тактичне положення, вели активну оборону та давали адекватну відповідь ворогу», — додають у штабі.
 
Водночас у середу вранці поблизу Петровського (41 км на південь від Донецька) на відстані менше 300 метрів від патруля СММ ОБСЄ стався вибух.
 
«О 10:58 члени патруля перебували всередині двох автомобілів iз відкритими дверима, коли всі вони почули свист, а потім вибух. Вони також побачили темно-сірий дим, який піднімався з-за покинутої цегляної сільськогосподарської будівлі, за 200-300 метрiв на південний захід (за оцінкою, за межами дільниці розведення)», — йдеться у звіті місії ОБСЄ.
 
Наголошується, що вибух стався в результаті розриву 82-мм мінометної міни. Патруль Місії негайно покинув цей район і повернувся на базу в окупованому Донецьку, чого й добивалися бойовики. 
 

ДО РЕЧІ

Із 1 червня контрольні пункти в’їзду та виїзду на лінії зіткнення в районі проведення операції Об’єднаних сил працюватимуть iз шостої ранку до восьмої години вечора.
 
Як повідомила прес-секретар Донецького прикордонного загону Валерія Карпиленко, час роботи КПВВ продовжили через збільшення тривалості світлового дня.
 
«Також наголошуємо: не слід забувати про провокативні дії незаконних збройних формувань під час пропуску, які мають місце, та намагатися виїжджати заздалегідь, а не під закриття пропускних пунктів», — нагадала пані Карпиленко.
 
За її словами, прикордонники зі складу Об’єднаних сил продовжать робити все, що від них залежить, аби забезпечити безпеку цивільного населення.