Буде модульним і «плаватиме»: у Харкові розробили «броньовик» нового покоління

01.06.2018
Буде модульним і «плаватиме»: у Харкові розробили «броньовик» нового покоління

БМП-У: загальний вигляд у проектi.

Фахівці Харківського кон­структорського бюро імені Морозова розробили документацію для створення «броньовика» БМП-У – нової бойової машини піхоти, яка замінить в армії застарілі моделі БМП-1 та БМП-2.
 
Про це повідомила прес-служба державного концерну «Укроборонпром», уточнивши, що початковий комплекс випробувань залановано вже на 2019 рік.
 
Якщо робота й далі йтиме за планом, то українські військові отримають на озброєння нову техніку вже за два роки. 
 
БМП-У призначена для транспортування та вогневої підтримки сухопутних підрозділів і може вмістити на борту, окрім екіпажу,  семеро десантників.
 
Моторно-трансмісійний відсік розташований у передній частині корпусу, що гарантує військовим більший рівень захисту.
 
Для забезпечення високої маневреності і швидкості на полі бою новий БМП-У буде оснащений дизельним двигуном потужністю 735 кінських сил і автоматичною трансмісією.
 
Бойову машину створюють за модульним принципом, тому базову платформу можна буде використовувати при випуску командирської, командно-штабної, розвідувальної, медичної, ремонтно-евакуаційної та інших моделей такого класу.
 
Бойовий модуль машини оснащений 30-мм автоматичною гарматою, автоматичним гранатометом, кулеметом, а також керованими протитанковими ракетами «Бар’єр». БМП-У вміє також «плавати».
 
Оновлений «броньовик» — не єдина розробка, над якою працюють харківські конструктори. У концерні повідомили, що фахівці КБ імені Морозова завершили попередню розробку матеріально-технічного забезпечення й провели розрахунки основних параметрів двигуна, за допомогою якого можна значно вдосконалити існуючі моделі танків.
 
Розрахункова потужність технічної новинки — 1 тисяча 500 кінських сил. Двигун працюватиме не лише на різних видах палива, а й на їх суміші, долаючи критичні температури у складних кліматичних умовах. 
 
Також на ХКБМ iдуть роботи зі створення перспективного танка нового покоління. Комплексна робота, яка передбачає проектування абсолютно нової машини, розділена на окремі етапи.
 
Які забезпечують створення моторно-трансмісійного відділення, розробку нових систем озброєння, боєприпасів, захисту та системи управління вогнем, а також автоматизацію більшості процесів для скорочення кількості членів екіпажу з трьох осіб до двох.