Напередодні Дня захисту дітей Ляшко відвідав дитбудинок у селі Мокрець на Київщині

01.06.2018
Напередодні Дня захисту дітей Ляшко відвідав дитбудинок у селі Мокрець на Київщині

Щоб зустріти відомого політика, зібралося все село. Люди одразу почали з наболілого: пожалілися на низькі пенсії та високі тарифи.
 
Олег Ляшко розповів, що бореться за збільшення доходів українців та не дозволить підвищити ціну на газ.
 
Політика, так само, як і селян, обурило те, що на премії чиновникам у влади гроші знайшлися, а на підвищення зарплат і пенсій українцям — ні…
 
«45 мільйонів доларів на премії керівникам державного «Нафтогазу», коли влада каже, що немає грошей на підвищення зарплат українцям,— це аморальна безсовісна дурня! Хай би їх вдавило тими преміями! Зрозуміло, що будь-яка робота повинна оплачуватися, але не може бути таких космічних премій, коли мільйони людей живуть на 1500 гривень пенсії, а молодь виїжджає за кордон. Це показує, що вони надзвичайно далекі від народу, вони плювати хотіли на трудових людей, держиморди», — обурився лідер Радикальної партії.
 
Поспілкувавшись з людьми, Олег Ляшко завітав до дитбудинку «Надія», де виховують 20 дітей від 3 до 17 років.
 
Політик пообіцяв допомогти закладу з облаштуванням стадіону та новим автобусом, про що попросили вихователі. А поки привіз усім подарунки та на своєму прикладі розповів дітям, як хлопець iз дитбудинку може досягти всього у житті.
 
«Колись я так само, як і ви, виховувався у дитячому будинку та в інтернаті на Чернігівщині. І всього, що маю зараз, я добився сам. Ким ви будете — залежить тільки від вас. Тому добре вчiться, вірте в себе, ніколи не опускайте рук, і у вас усе вийде. А я зроблю все, щоб ви мали можливість себе реалізувати в рідній країні. Щоб не тільки ті, хто мають папу й маму з мішком грошей, а й кожна дитина в країні могла чогось добитися», — звернувся до дітей Ляшко.
 
Лідер РПЛ пообіцяв зробити все, щоб ці діти, коли виростуть, мали житло, роботу і гідну зарплату в Україні.
 
«Коли виходить сирота з інтернату — де їй узяти гроші на житло та на життя? Для того, щоб діти могли себе реалізувати, ми добиваємося відновлення пільгового кредитування житла для молоді. Щоб молодь не по закордонах шукала кращої долі, а тут жила і працювала. І не тільки сироти, а й усі інші діти. Але ключове — це підвищення зарплат. Коли будуть нормальні зарплати, молоді хлопці і дівчата не їхатимуть у Польщу чи Португалію, а працюватимуть у рідній країні», — переконаний народний депутат.
 
В інтернаті Олег Ляшко завітав до бібліотеки, де поцікавився, що читають діти, розповів, що й сам у дитинстві багато читав. А ще із задоволенням пригостився булочками у їдальні.
 
«Коли навчався в інтернаті, теж їх дуже любив. Узагалі в дитинстві все здавалося кращим:  і булочки солодші були, і сонце яскравіше світило, і птахи красивіше співали... Хочу, щоб дитинство нинішніх дітей було щасливішим за моє, і все роблю для цього!» — зізнався народний депутат.
 
А ще Ляшко показав дітям, що перебуває у чудовій спортивній формі, зігравши з ними у настільний теніс.
 
«У нас в інтернаті такого тенісного столу не було, але мене життя навчило всього — і в теніс, і в волейбол грати, вести здоровий спосіб життя, не пити й не курити. І я хочу, щоб ви запам’ятали мій сьогоднішній приїзд на все життя. Коли ви доб’єтесь усього в житті, хочу, щоб ви згадували, що Ляшко був для вас прикладом. А я вас не підведу!» — запевнив дітей політик.