Шевченківська лауреатка Вікторія Польова започатковує концертний цикл

05.06.2018
З ініціативи організатора та куратора мистецьких проектів S.T. ART Foundation 5 червня надвечір у Соборі Святої Софії у Києві звучатиме хоровий акапельний «Простоспів» української композиторки Вікторії Польової — лауреата цьогорічної Національної премії імені Тараса Шевченка.
 
Концерт започатковує цикл, який стане ретро­спективою її творів різних років: хорових, камерних і симфонічних.
 
Виконавці — камерний хор Ave під творчим та ідейним керівництвом Оксани Нікітюк, диригента, солістки, ансамблевої виконавиці. Вона каже: «Наш колектив — альтернатива класичному хору. У нас кожен співак — індивідуальність, він відкритий до пошуків нових вокальних технік і методів звукоутворення. Творчий склад — професійні диригенти-хормейстери і вокалісти, випускники НМАУ ім. П. І. Чайковського, лауреати міжнародних конкурсів. Це — універсальна вокально-хорова сфера, здатна вмістити всі можливі форми хорового співу: жіночий, чоловічий, мішаний вокальні ансамблі, хори».
 
Кошти від продажу квитків спрямують на доброчинність. Організатори зазначають: благодійний концерт «Простоспіви» — вдячна відповідь композиторки Вікторії Польової за нагороду та честь бути обраною народом України, за любов до її творчості.