Військову частину Національної гвардії на Одещині «косить» кір

06.06.2018
У селі Жеребкове Одеської області — спалах захворюваності на кір у військовій частині Національної гвардії.
 
Про це на апаратній нараді у Ананьївській райдержадміністрації повідомив головний лікар тамтешньої районної лікарні Анатолій Койчев. Частину військовослужбовців уже виписали.
 
Водночас, наголосив головний лікар, 16 осiб iще в медзакладі. Нагадаємо, що за останній тиждень в Україні на кір захворіло понад 1300 людей.
 
Як зазначають у Міністерстві охорони здоров’я, нині у країні спостерігається черговий прогнозований епідемічний підйом захворюваності на кір, який пов’язаний із низьким охопленням профілактичними щепленнями дітей та з циклічністю цієї хвороби.
 
«У 2016 році вакцинацію отримали лише 45,5% дітей, ревакцинацію — 30,2%», — наголошують фахівці міністерства.
 
Упродовж останніх 15 років відзначали три епідемічні підйоми кору — у 2001-му, 2006-му та 2012 роках. Тоді захворюваність зростала у десятки і сотні разів.
 
Під час епідемічного підйому в 2012 році було зареєстровано близько 13 тисяч випадків кору. У міжепідемічний період захворюваність знижувалась до поодиноких випадків: 105 — у 2015 році та 102 випадки у 2016 році.
 
Нині спостерігається зростання хвороби у порівнянні з минулим роком у понад 20 разів, констатує Оксана Сивак, заступник міністра охорони здоров’я.
 
За оперативною інформацією з регіонів, у травні спостерігалося підвищення захворюваності на кір не лише в Одеській, а й в Івано-Франківській області.