У Львові палала будівля оновленого два роки тому спорткомплексу Міноборони

12.06.2018
У Львові палала будівля оновленого два роки тому спорткомплексу Міноборони

Диму без вогню не буває. (Фото з сайта tock.uain.media.)

У неділю близько третьої години ночі сталася  масштабна пожежа на території стадіону СКА.
 
Вогонь поширився на 4,5 тисячі квадратних метрів, унаслідок чого було знищено дах, третій поверх та частину приміщень другого поверху будівлі.
 
Уцілів лише перший поверх, саме там зберігали тисячі одиниць зброї та набоїв.
 
Постраждалих і жертв немає, весь спортивний і військовий інвентар евакуйовано. До ліквідації пожежі залучили 127 рятувальників, у тому числі 33 курсантів, та 21 одиницю спецтехніки. 
 
Територія навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України є багатофункціональною ареною. 
 
Тут  розташовані стадіон, басейни, а також один із найкращих в Україні велотреків. В оновленому комплексі, який відкрили два роки тому, був сучасний стрілецький тир, однак тепер приміщення є непридатним для експлуатації. Наразі триває  комплекс слідчих (розшукових) дій.
 
За їх результатами будуть встановлені завдані матеріальні збитки військовому майну в умовах особливого періоду. 
 
Військова прокуратура не відкидає версію зумисного підпалу. Її підтримує і  міністр молоді та спорту Ігор Жданов.
 
Про це він написав у себе на сторінці у «Фейсбуцi»: «Чекаємо на остаточний висновок правоохоронних органів щодо причин пожежі. Не виключено, що це був підпал». 
 
У військовій прокуратурі Західного регіону повідомили, що за фактом пожежі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 КК України — «недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо це заподіяло істотну шкоду, вчинене в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці». Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до восьми років.
 
Окрім того, вогонь перекинувся на дах сусіднього гуртожитку, втім «надзвичайники» припинили подальше його розповсюдження. З гуртожитку все ж таки довелося евакуювати 120 жителів. Пожежу локалізовано о 05:35, ліквідовано о 07:51.