На «Міс Америка» більше не буде конкурсу у купальниках

13.06.2018
У США прийняли рішення, що учасниці конкурсу краси «Міс Америка» більше не виходитимуть на сцену в бікіні.
 
«Більше не будемо оцінювати учасниць за зовнішністю. Це дуже важливо», — заявила телеканалу Ей-Бі-Сі Гретхен Карлсон, колишня переможниця конкурсу, яка на початку цього року очолила його раду.
 
Замість конкурсу в купальниках будуть інтерв’ю з претендентками на титул.
 
«До нас надходило багато звернень від дівчат, які говорили: «Я дуже хотіла б брати участь у конкурсі, але не хочу розгулювати на підборах і в купальнику.
 
Тепер цього не доведеться робити», — пояснила пані Карлсон. За її словами, дівчат оцінюватимуть за їхніми «внутрішніми якостями», а до конкурсу допускатимуть дівчат пишніших форм, ніж дотепер.
 
Торік колишній виконавчий директор конкурсу Сем Хаскелл і президент фонду Miss America Organization Джош Рендл були змушені покинути пости після того, як ліберальний сайт Huffington Post оприлюднив їхнє листування.
 
В електронних листах пан Хаскелл і пан Рендл зневажливо відгукувалися про учасниць конкурсу, їхню зовнішність, інтелект і статеве життя.
 
Пізніше в опікунську раду призначили трьох колишніх переможниць конкурсу, а пані Карлсон його очолила. Вона працювала ведучою на телеканалі «Фокс Ньюс», а зараз займається захистом прав жінок, які постраждали від сексуальних домагань, і активно підтримує рух #MeToo («І мене теж»).
 
Феміністки з ентузіазмом зустріли ініціативу Гретхен Карлсон, але важко передбачити реакцію телеглядачів на занадто «цнотливу» форму конкурсу.
 
Нагадаємо, що торік часопис «Плейбой» вирішив не подавати на обкладинках відверті фото дівчат, але через кілька місяців був змушений повернутися до традиційного формату з огляду на негативну реакцію читачів та падіння тиражів. Чи не те ж буде з оцензурованими тепер бікіні?