Водій, який врізався у групу велосипедистів під Харковом, дав свідчення

19.06.2018
Неподалік від селища Безлюдівка, що під Харковом, автомобіль ВАЗ несподівано виїхав на зустрічну смугу й врізався в групу велосипедистів.
 
Від сильного удару 32-річна жінка загинула на місці. Ще двоє 16-річних хлопців iз пораненнями і травмами потрапили до Харківської лікарні швидкої невідкладної допомоги.
 
Четвертий учасник велопробігу пережив сильний стрес, але від госпіталізації відмовився. 
 
Як повідомила прес-служба поліції, наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею — порушення Правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту особами.
 
«Зі слів водія, він не міг справитися з автомобілем, — повідомив адвокат підозрюваного Ігор Коваленко. — Тобто тримав кермо, але його понесло вліво. Чоловік запевняє, що був тверезий. Думаю, експертиза це підтвердить». 
 
За інформацією Харківської мерії, стан здоров’я хлопців, які потрапили до лікарні, наразі стабільний. Їхньому життю нічого не загрожує.
 
Водночас цей трагічний випадок укотре нагадав про незахищеність велосипедистів на вітчизняних дорогах. Минулого року з їхньою участю сталося 85 аварій. 
 
Як свідчить статистика, ці дані не найгірші за останній період, оскільки позаминулого року таких ДТП сталося на 17 відсотків більше.
 
Певний позитив фахівці пояснили тим, що водії двоколісних транспортних засобів стали більше дбати про власну безпеку.
 
Тобто купують шоломи і спеціальні прилади для відбиття світла. У межах великих міст також усе більше з’являється велодоріжок.