На Київщині правоохоронці «накрили» мережу виїзних борделів

26.06.2018
Поліцейські Київщини ліквідували міжрегіональну мережу виїзних борделів: затримано злочинну групу сутенерів — шість громадян, які організували в столиці, Київській, Дніпропетровській і Херсонській областях сексуальні послуги громадянам за 1500—5000 тисяч гривень за годину.
 
Для цього залучили до свого бізнесу понад 40 повій різного віку та здійснювали за ними цілодобовий контроль. Також збували клієнтам наркотичні засоби — амфетамін та канабіс.
 
Викрили та задокументували організаторів злочинного бізнесу оперативники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, поліції Київщини спільно з працівниками Вишгородського відділу поліції та місцевої прокуратури.
 
Для прикриття своєї протиправної діяльності інтимні послуги надавалися винятково «на виїзд» — за місцем проживання або тимчасового перебування клієнтів.
 
Під час 10 санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили: гроші, отримані злочинним шляхом, наркотичні засоби, банківські картки, на які перераховувалися вищевказані кошти, засоби зв’язку, записники зі списками клієнтів і їхніми адресами та сумами отриманих від них коштів, а також графіки чергування дівчат.
 
Наразі триває комплекс слідчих дій. Підозрюваних затримано за ст. 208 КПК України. До обрання міри запобіжного заходу вони перебуватимуть в ізоляторі тимчасового утримання.
 
Триває розслідування у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) та ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 7 років позбавлення волі.