«Чикаго» по-українському: у центрі Києва викрали сина лівійського дипломата

27.06.2018
Екстраординарна подія сталася 25 червня в Києві: у центрі міста, на вулиці Тургенівській, близько 12-ї години дня було викрадено чоловіка, який, як згодом з’ясувалося, є сином фінансового аташе посольства Лівії.
 
До чоловіка 1992 року народження застосували фізичну силу, заштовхали до салону легкового автомобіля «Фольксваген Гольф» (номери 369ВPG), після чого зникли у невідомому напрямку.
 
Причому все сталося на очах свідків, які отетеріли від несподіваної зухвалості бандитів-молодиків.
 
Отримавши повідомлення від очевидців про цей злочин, поліція негайно ввела у столиці план «Перехоплення». На щастя, буквально через кілька годин копи таки знайшли викраденого молодого чоловіка — син лівійського дипломата живий, щоправда, в короткотривалій «неволі» отримав незначні тілесні ушкодження.
 
«Поліцейські встановили місцезнаходження викраденого у Шевченківському районі чоловіка. У нього незначні тілесні ушкодження. Зараз із ним працюють оперативники. Правоохоронці встановлюють осіб, які насильно посадили чоловіка в автомобіль, та мотиви вчинення злочину», — написав на сторінці Нацполіції Києва у Facebook начальник ГУ НП м. Києва Андрій Крищенко. 
 
Своє припущення щодо цього злочину висловив нардеп і член колегії МВС Антон Геращенко. Він вважає, що чоловіка викрали, аби отримати викуп, зважаючи на «фінансові можливості сім’ї».
 
Додамо, що, як стверджують свідки, викрадачів було троє, і вони мали… арабську зовнішність. Також очевидці розповіли, що автомобіль викрадачів ще за день до скоєння злочину стояв біля місця майбутнього викрадення.