Сергій Стаховський учетверте поспіль удало стартував на Уїмблдоні

04.07.2018
Сергій Стаховський учетверте поспіль удало стартував на Уїмблдоні

Сергій Стаховський учетверте поспіль удало стартував на Уїмблдоні. (Фото з сайта tennisua.org.)

Що більші очікування покладаються на приму українського тенісу та п’яту ракетку світу Еліну Світоліну, то менш удалими видаються її виступи на турнірах «Великого шолома», виграти які, звісно, мріє кожен тенісист-професіонал.
 
І хоча унікальність покриття на Уїмблдоні робить третій у сезоні «гранд шолом» непередбачуваним практично для кожного його учасника, представники «сіяної» когорти все ж залишаються головними претендентами на успіх.
 
Однак високий номер посіву не допоміг першій ракетці України вдало розпочати Уїмблдонський турнір. У двогодинному протистоянні Світоліна поступилася 57-й тенісистці планети, німкені Тетяні Марії — 6:7, 6:4, 1:6. Через цю поразку Світоліна ризикує втратити місце в п’ятірці кращих тенісисток світу. Востаннє Еліна зазнавала поразки на старті турніру «Великого шолому» ще в 2014 році. 
 
Невдало розпочала Уїмблдон і ветеран вітчизняного тенісу Катерина Бондаренко. Наша спортсменка програла по одному гейму на своїй подачі в кожному сеті і не змогла нав’язати боротьби Люсії Шафаржовій з Чехії — 4:6, 4:6. Але для Катерини Бондаренко змагання на Уїмблдоні не завершуються, виступить вона ще й у парному розряді.
 
Перервати серію невдач своїх колег по команді змогла Леся Цуренко, яка здобула впевнену перемогу над угорською тенісисткою Тимеєю Бабош (№38 WTA) — 7:5, 6:2. Її наступною суперницею стане переможець пари Світлана Кузнєцова (Росія) — Барбора Стрицова (Чехія).
 
До другого кола змагань пробився й єдиний представник українського чоловічого тенісу Сергій Стаховський. У напруженому поєдинку, що тривав три з половиною години, наш тенісист зумів дотиснути португальця Жоа Соузу — 6:3, 6:3, 5:7, 1:6, 6:4. Старт Уїмблдона підкорився Стаху вже вчетверте в кар’єрі.
 
«У цьому і краса «Великих шоломів», що не завжди легко грати п’ять сетів. Можна вести 2-0, але все одно опинишся в ситуації, коли програєш. Мені було важко в той момент, тому що фізично я здав, корт став повільнішим, волога зникла. Я знав, як Соуза буде грати, я уявляв, що якось так це і буде виглядати, але не планував, що трава буде такою повільною. Ніхто не очікував, що буде так спекотно», — сказав Стаховський після перемоги. Наступним суперником українця стане 13-та ракетка світу — Сем Куеррі зі США.
 
Не припиняє дивувати прихильників тенісу й екс-перша ракетка світу Серена Уїльямс, яка рішуче налаштована перемогти.
 
Легендарна американка здобула чергову перемогу на старті турніру — 7:5, 6:3.
 
Тепер на рахунку молодшої з сестер Уїльямс 15 стартових перемог на трав’яному «шоломі».
 
«У мене дуже високі очікування. Я не виходжу на корт подивитися, як усе піде. Це не для мене. Я не просто чекаю від себе перемоги, я чекаю впевненої перемоги», — заявила Уїльямс.