Ситуація на фронті: двох «іхтамнетів» поранено

10.07.2018
У неділю, одразу після свята Івана Купайла, російські окупаційні війська «привітали» українських захисників у зоні проведення ООС майже по всій лінії зіткнення: порушували встановлене перемир’я та відкривали вогонь по наших позиціях 21 раз. Негідники гатили по українських військовослужбовцях із гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
 
На Луганському напрямку було відносно тихо, проте на Горлівському та Світлодарському напрямках окупанти не спали: вогонь по наших позиціях відкривали в районі Південного та Світлодарська. Біля Південного один наш військовий отримав поранення.
 
А ось на Донецькому та Маріупольському напрямках 8 липня було найгарячіше: там ворог 18 разів обстріляв позиції Об’єднаних сил. Під вогнем окупантів перебували захисники Авдіївки, Мар’їнки, Водяного, Широкиного, Лебединського, Павлополя та Талаківки. На цих напрямках, на щастя, втрат серед наших воїнів немає.
 
Упродовж недільної доби окупанти тричі порушили режим припинення вогню: провокації із застосуванням стрілецької зброї зафіксовано на Попаснянському та Маріупольському напрямках, також вогневого впливу зазнали позиції Об’єднаних сил біля Новозванівки та Водяного.
 
Щодо окупантів, то, за уточненими даними розвідки, двоє російських «іхтамнетів» дістали поранення. Єдине, що тішить — за поточну добу втрат на фронті серед захисників України немає. 
 
А ось у Харківському військовому госпіталі, на жаль, помер боєць 14-ї ОМБР Іван Борсук, який під час обстрілу позицій 29 червня 2018 року в районі Попасної, що на Донеччині, отримав кульове поранення в голову.
 
Борсук проходив строкову службу у 2006-2007 рр., під час мобілізації був призваний до ЗСУ в третій хвилі, воював із серпня 2014 до січня 2016 року у в/ч В4673 (128 ОГШБ). У травні підписав контракт для проходження військової служби у 14-ту ОМБР.
 
У загиблого залишилися батько, мати, сестра, дружина та донька. Його нагородили орденом «За мужність» ІІІ ст.