Майже 120 тисяч кримінальних справ скеровано до суду в першому півріччі

11.07.2018
Пересічний громадянин, певно, й гадки не має, з якою кількістю правопорушень доводиться стикатися, а потім «розгрібати ці завали» вітчизняним правоохоронцям.
 
Сумну статистику криміногенної ситуації в Україні виклав під час наради з керівниками територіальних підрозділів (на якій слідчими країни було підбито підсумки службової діяльності за півроку)   заступник голови Нацполіції, начальник Головного слідчого управління Віталій Невгад. 
 
Виявляється, що за півроку до Нацполіції надійшло 3,5 млн. звернень громадян про вчинення кримінальних правопорушень та інших подій. Зокрема, слідчі передали до суду матеріали за фактами вчинення майже 120 тисяч кримінальних правопорушень. 
 
Однак начальник Головного слідчого управління зазначив, що, підбиваючи підсумки роботи слідчих підрозділів за перше півріччя, важливо бачити саме кінцевий результат роботи та враховувати його оцінку суспільством. «Для людини, яка стала жертвою злочину, не має значення, на якій стадії перебуває розкриття.
 
Важливо, щоб злочинець був притягнутий до відповідальності. Тому, щоб вашу роботу відчуло суспільство, вона має оцінюватися саме за кількістю оголошених вироків», — сказав Віталій Невгад.
 
Заступник керівника Нац­поліції також заслухав підсумки роботи кожного підрозділу.
 
Він наголосив, що пріоритетними напрямами діяльності органів досудового розслідування  є розкриття злочинів майнової та насильницької спрямованості, незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами, а також злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків, особливо скоєних організованими злочинними групами.