В Україні зросла кількість злочинів у сфері платіжних систем — Кіберполіція

17.07.2018
Українська кіберполіція лише за перші шість місяців нинішнього року  супроводжувала більше чотирьох тисяч кримінальних правопорушень у сфері протидії кіберзлочинності, з них 2,3 тисячі — викрито протягом 2018-го. 
 
Цю інформацію озвучили під час наради керівництва Департаменту кіберполіції Національної поліції.
 
За словами його начальника Сергія Демидюка, серед основних напрямів діяльності підрозділу слід назвати позитивну роботу з протидії злочинам у сфері кібербезпеки, платіжних систем, електронної комерції та боротьбу зі злочинами у сфері поширення протиправного контенту.
 
Водночас Сергій  Демидюк каже про стрімке збільшення кількості кримінальних правопорушень у сфері платіжних систем та кібербезпеки в літній період.
 
Учасники наради проаналізували роботу підрозділу та визначили основні акценти в діяльності підрозділу. Насамперед обговорювали проблемні питання, пов’язані з документуванням кваліфікованих злочинів, та виявлені недоліки.
 
Крім того, під час зустрічі працівники, які продемонстрували високі результати в протидії кіберзлочинності, отримали нагороди від імені керівництва МВС та Української антипіратської асоціації.
 
Варто нагадати, що  на початку цього року кіберполіція затримала організатора міжнародної злочинної платформи, відомої як Avalanche. Сучасного «Остапа Бендера» було взято під варту.
 
Крім того, нещодавно працівники кіберполіції у партнерстві з CiscoTalos попередили поширення на території України шкідливого програмного забезпечення VPNFilter. А наприкінці червня було припинено діяльність одного з найбільших онлайн-«кінотеатрів»  Оnlinefilm.