Шестеро українських старшокласників здобули медалі на Міжнародній математичній олімпіаді

17.07.2018
Шестеро українських старшокласників здобули медалі на Міжнародній математичній олімпіаді

Команда сильних українських математиків. (Фото з сайта МОНУ.)

У румунському місті Клуж-Напока завершилася 59-та Міжнародна математична олімпіада, на якій команда українських школярів посіла 4-те місце після США, Росії та Китаю.
 
Але оскільки цього року за першість боролися представники більш ніж 100 країн світу, результат виявився досить ваговим. 
 
Це вже 26-й виступ команди з України на цих змаганнях, уточнили в Міністерстві освіти. Попередні роки наша команда жодного разу не піднімалася вище 6-го місця.
 
Дві золоті та одна срібла медалі на олімпіаді дісталися Роману Сарапіну, Нью Нгок Тхай Шону та Аліні Гарбузовій — вихованцям Харківського фізико-математичного ліцею №27.
 
Своє «золото» здобули також учні Харківського НВК №45 Ілля Коваль та Київського ліцею №208 Федір Юдін. Друге «срібло» дісталося учневі Київського природо-наукового ліцею №145 Арсенію Ніколаєву.
 
Саме їх особистий внесок у загальний результат підняв команду в рейтинговому списку. 
 
Загалом олімпіада проходить у два тури. На кожному з цих етапів старшокласники вирішують по три задачі різних напрямів — iз геометрії, теорії чисел, алгебри і комбінаторики. 
 
Українські юні математики фактично на кожному з математичних змагань вигравали знакові призи, завоювавши за всю історію участі в цій олімпіаді 141 медаль: 38 золотих, 59 срібних і 44 бронзовi.