У Київському планетарії стартував показ нового шоу «Опера під зірками»

18.07.2018
У Київському планетарії стартував показ нового шоу «Опера під зірками» за участі молодих і талановитих академічних вокалістів, що здобули визнання не тільки на території нашої країни, а й далеко за її межами.
 
Принципово нове та сучасне сприйняття опери розкривається у Київському планетарії. Проекції на одному з найбільших куполів Європи, кращі молоді солісти, що презентують Україну на всесвітньо відомих оперних сценах світу.
 
Та головна родзинка — відбірний репертуар оперних хітів, що дозволяє слухачам-глядачам почути та відчути монументальність, чуттєвість та повну красу опери як жанру.
 
Величезні проекції на куполі завбільшки 800 квадратних метрів повністю замінюють та надають рухомість декораціям. Гості шоу фактично занурюються всередину дійства. Незабутні відчуття зовсім по-новому розкривають сюжет та емоційні барви твору.
 
Серед учасників і виконавців — Ольга Дядів — колоратурне сопрано. Незважаючи на юний вік, вона встигла підкорити своїм унікальним голосом великі сцени світу, включаючи храм світової опери — Національний оперний театр ім. Джузеппе Верді в Італії. Саме Ольга Дядів виконує арію у фільмі «5-й елемент». 
 
Непростий відбір провели організатори — понад 50 прослуховувань, щоб представити слухачам кращих. Серед них — тенор, артист Національної опери України, лауреат конкурсу ліричних тенорів ім. Івана Козловського Ангел Георгієв.
 
Оплесками зустрічали Станіслава Зубаря — баритона, лауреата всеукраїнських і міжнародних конкурсів.
 
Окрасою шоу є Катерина Панухник, мецо-сопрано, артистка Національного академічного театру оперети, лауреатка міжнародних конкурсів.
 
Це справді неймовірно чудове дійство, яке створює настрій. Це прекрасна година, аби поринути у світ опери завдяки яскравим проекціям на найбільшому куполі України від барокової опери «Еней та Дідона» до арії Плави Лагуни. 
 
Пізнавальний характер шоу забезпечений цікавою художньою оповіддю про сюжет кожного номера, яку прекрасно озвучує відомий український ведучий, голос українського радіо і багатьох концертів Дмитро Хоркін.
 
Керівник проекту — Сергій Лихоманенко, аккомпанемент — Влада Солодовнікова.