Без Джими: оновлена біатлонна збірна України готується до сезону

20.07.2018
Без Джими: оновлена біатлонна збірна України готується до сезону

Яна Бондар — одна з представниць умовно другої команди, котра може прийти на зміну ветеранам жіночої біатлонної збірної України. (Фото з сайта www.biathlon.com.ua.)

Після провалених Олім­пійських ігор у Пхе­н­­чхані наша національна команда з біатлону зазнала суттєвих змін.
 
 
У першу чергу йдеться про жіночу збірну, яка отримала нового головного тренера. На зміну словенцю Урошу Велепцю несподівано для всіх прийшов росіянин Андрій Прокунін. 
 
 
Зі своїми підопічними він пройшов уже два збори і невдовзі відправиться на третій. Команда готується до сезону в такому складі: Віта Семеренко, Валя Семеренко, Анастасія Меркушина, Олена Підгрушна, Юлія Журавок,Ольга Абрамова, Яна Бондар, Надія Бєлкіна, Дар’я Блашко, Анна Кривонос, Христина Дмитренко, Любов Кіп’яченкова.
 
Усіх фанатів дивує відсутність у цьому списку найкращої спортсменки минулого сезону — Юлії Джими.
 
Біатлоністка не захотіла розлучатися з Урошем Велепцем і вирішила, що продовжить тренуватися під його керівництвом у складі... збірної Словенії, але це не означає, що Юля змінила спортивне громадянство. Вона, як і раніше, захищатиме кольори української команди.
 
«З Юлією Джимою був хороший діалог. Ми поговорили, визначили точки дотику, де будемо перетинатися, певні тренування виконувати разом. І в сезон входитимемо великою командою. Я в повному контакті з Юлією, з її особистими планами, з доступом в особистий кабінет iз виконання тренувального процесу. Якщо результат буде гіршим, на наступний рік зробимо певні висновки. Тільки час покаже. Нести відповідальність за будь-який результат в будь-якому випадку мені», — сказав Прокунін.
 
Вирішила тренуватися індивідуально й Ана­стасія Меркушина. «Хочу підкреслити, що це було колегіальне рішення. Володимир Михайлович Бринзак, тренери збірної, мій батько — ми всі брали участь в обговоренні, і кожен викладав свої доводи. Хоча останнє слово було все-таки за мною.
 
У збірній, швидше за все, було б поверхневе шліфування існуючих у мене проблем, і не стільки через тренерів, скільки через банальну нестачу часу. Це було б просто некоректно з мого боку — тягнути на себе всю тренерську увагу», — сказала Настя Меркушина, персональним наставником котрої, власне, є її батько.
 
Крім того, через проблеми з колінами пропускає сезон Ірина Варвинець. Біатлоністка проводить підтримуючу тренувальну роботу за індивідуальним планом.
 
Чоловічу ж збірну зміни майже не торкнулися. На збір команда Юрая Санітри вирушила у такому складі: Дмитро Підручний, Артем Прима, Сергій Семенов, Руслан Ткаленко, Артем Тищенко, Андрій Доценко, Віталій Труш, Тарас Лесюк, Антон Дудченко, Богдан Цимбал.
 
Повернули до команди Віталія Кільчицького, який весь минулий сезон пропрацював тренером ХК «Галицькі леви».
 
«Поки що все нормально, все за планом. Повернувся до збірної Віталій Кільчицький, ми дали йому можливість знову увійти в команду, тренуватися, показати себе на літньому чемпіонаті України. А далі, якщо він вписуватиметься в результати, — отримає можливість тренуватися і виступати на найвищому рівні», — сказав Володимир Бринзак.
 
Головне ж завдання команди — повернення втрачених квот учасників.
 
«На цей сезон завдання — успішно виступити на зимовому чемпіонаті світу, і за підсумками Кубка світу нам потрібно повернути квоту. Молодь росте, і їй потрібно більше виступати, набиратися досвіду», — підсумував Дмитро Підручний.