У Тернополі може з’явитися пам'ятник герою «Зоряних воєн»

31.07.2018
У Тернополі може з’явитися пам'ятник герою «Зоряних воєн»

Симпатичний Майстер Йода.

Навесні цього року в Єдиній системі місцевих петицій з’явилася така, що дуже навіть повеселила тернополян.
 
Автор Сергій Кутузов написав там наступне: «Одним із переможців проектів громадського бюджету 2017 року став «Пам’ятник учителю».
 
Оскільки проекту даного пам’ятника досі немає, пропоную встановити в Тернополі пам’ятник всесвітньо відомому вчителю — Майстру Йоді (герой широковідомої фантастичної кіносаги «Зоряні війни». — Авт.)».
 
Всерйоз ту петицію сприйняв хтось навряд чи, однак у належні строки вона набрала навіть більше, ніж 300 голосів, необхідних для того, щоб бути розглянутою виконавчим комітетом міськради.
 
На липневому засіданні виконкому ідею змушені були обговорити. І хоч далеко не всі його члени виявилися симпатиками фантастичної істоти, частина все-таки не мала нічого проти.
 
Персонаж, мовляв, популярний і позитивний, а місту потрібні нові оригінальні туристичні атракції.
 
Відтак міському управлінню культури і мистецтв спільно з комунальним підприємством «Об’єднання парків» було дано вказівку підшукати для Майстра Йоди підходяще місце.
 
І хоча з приводу встановлення в місті такого пам’ятника ще заплановані громадські слухання, наразі схоже на те, що персонаж вигаданої галактики в тематичній зоні одного з тернопільських парків таки з’явиться.
 
І, можливо, в перспективі — навіть у компанії з іншими героями «Зоряних воєн». У соцмережах із цього приводу хтось із тернополян плюється, хтось — сміється, а хтось по-філософськи запитує: «Чому б і ні?», нагадуючи, що скульптури бридкого і водночас чарівного Йоди вже красуються і в австралійському Квінсленді, і на одній з алей Київського національного ботанічного саду.