В Україні з'явиться сучасний навчальний центр військової розвідки

01.08.2018
В Україні з'явиться сучасний навчальний центр військової розвідки

Важко у навчанні — легко в бою.

До Дня військової розвідки, який святкується в Україні 7 вересня, армійській еліті буде зроблено неабиякий подарунок, адже завершено підготовчий етап зі створення навчального центру військової розвідки на базі 49-го окремого навчального розвідувального батальйону.
 
 
У цьому специфічному центрі готуватимуть не лише фахівців окремих військових спеціальностей, а й цілі підрозділи. 
 
 
«Навчальний центр буде здатний проводити підготовку розвідувальних підрозділів, аж до батальйону включно», — повідомили у прес-службі Головного управління розвідки Міністерства оборони України.
 
«Початку практичного створення навчального центру передувала копітка робота зі всебічного вивчення відповідного досвіду збройних сил провідних країн світу та реального опробовування їхніх навчальних програм у військових частинах та підрозділах розвідки ЗС України.
 
Після цього розпочалася практична фаза, яка складатиметься з декількох етапів, по завершенню якої центр поступово набуватиме спроможностей iз підготовки розвідувальних відділень та взводів, згодом — розвідувальних рот відповідно.
 
Наприкінці останнього етапу центр має бути готовим здійснювати підготовку розвідувального батальйону в повному складі. Кінцева мета створення центру полягає у якісно новому вдосконаленні підготовки військових частин та підрозділів розвідки до виконання завдань за призначенням», — пояснили у ГУР.
 
У центрі створено комфортні умови для проживання, харчування, побуту та дозвілля особового складу, побудовано сучасні навчальні класи та електронні тири для підготовки фахівців різних розвідувальних спеціальностей, які оснащено новітнім технічним обладнанням.
 
Додамо, що військова розвідка — найважливіший вид бойового забезпечення, а її функції полягають у добуванні, зборі та узагальненні відомостей про бойовий склад, розміщення, стан угруповань наземних військ противника, характер його дій і наміри, сильні та слабкі сторони, а також особливості інженерного обладнання окупованих ним районів i зайнятих позицій, системи загороджень, нові засоби боротьби та способи дій у бою.
 
Наразі для ЗСУ підготовку офіцерів військової розвідки здійснює факультет високомобільних десантних військ та розвідки Військової академії Одеси.