На Черкащині жителі села Мошни перекривали трасу: вимагають ремонту

08.08.2018
На Черкащині жителі села Мошни перекривали трасу: вимагають ремонту

Завершується ремонт вулиці Трипільської у Смілі. (Фото автора.)

На Черкащині, в селі Мошни, люди на три години перекрили дорогу «Канів — Кременчук».
 
 
І розповіли, що за той час, поки ремонтували черкаський міст через Дніпро, весь потік автотранспорту рухався саме через їхнє село.
 
 
Тож тепер тут асфальтна дорога стала польовою. Крiм того, ремонтники зняли верхній шар покриття і вода після дощів летить селянам у двори, заливаючи фундаменти та льохи.
 
Тож людям урвався терпець і вони вийшли на акцію протесту.
 
Чиновники, які приїхали до протестувальників, пояснили, що, мовляв, на ремонт цієї дороги виділено 57 мільйонів, їх можна буде використати після опублікування коригувань, які внесені до постанови Кабміну. Тоді підрядник і зможе приступити до робіт. Селяни заявили, що почекають десять днів. 
 
Як повідомляє заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв, наразі вирішено обмежити в Мошнах рух фур, вага яких перевищує 30 тонн. А до 16 серпня в цьому селі встановлять відповідні знаки.
 
За його словами, ремонт на інших дорогах Черкащини триває. Вже завершено роботи з поточного середнього та дрібного ремонтів на 59 об’єктах.
 
На замовлення служби автодоріг заасфальтовано ям 23,4 тис. квадратних метрів та відновлено дорожнього покриття на понад 90 тис. квадратних метрів. Загалом цих робіт виконано на 61 млн. грн. Також за участі органів місцевого самоврядування ямковість ліквідовано на 201 км доріг.
 
А ще в місті Сміла завершується ремонт вулиць Трипільської та Уманської, якими рухається чималий потік автотранспорту з боку Черкас.
 
Там уже відремонтовано практично весь відрізок дороги від Юрової гори і до автовокзалу. Порівняно з тим, якою була ця дорога і що є наразі, — небо і земля.
 
Щоправда, тепер у жителів цієї вулиці з’явилися інші проблеми. На цій ділянці шляху немає світлофорів, відсутні відбійники. А водії, відчувши під колесами не ями, а справжній асфальт, дають газу.
 
Тож місцеві жителі зізнаються, що їм страшно ходити по тротуарах. Кажуть, що з проханням встановити відбійники зверталися до міської ради неодноразово, але поки — жодної реакції.
 
«Я тут проживаю і знаю, скільки разів машини влітали у наші двори, а з таким ремонтом особливо страшно за дітей, які ходитимуть до школи. Я вас благаю, виділіть кошти на відбійники», — наголошує жителька вулиці Трипільської Галина Волотковська.
 
Як пояснив «Україні молодій» начальник ЖКГ Смілянської міської ради Сергій Чередніченко, замовником робіт на Трипільській та Уманській є не міська рада, а Служба автомобільних доріг у Черкаській області, а виконавцем — ПП «Дорбуд». 
 
«Смілянська міська рада тільки виділила кошти на проектно-кошторисну документацію — загалом більше 132 тис. гривень», — наголошує Сергій Анатолійович. За його словами, проектом колодязі-дощоприймачі та відбійники не передбачені, — тільки поточний і середній ремонт дороги, не капітальний.