Ющенко розповів, як отримав шок від пропозиції Тимошенко зробити Медведчука віце-прем’єром

10.08.2018
Ющенко розповів, як отримав шок від пропозиції Тимошенко зробити Медведчука віце-прем’єром

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко пропонувала призначити віце-прем’єром у її уряд 2005 року Віктора Медведчука. 
 
Про це в інтерв’ю "Українській правді" розповів третій президент України Віктор Ющенко.
 
"Вона принесла фотографії Балозі і сформулювала йому це перше питання. А потiм прийшла до мене і запропонувала, що було б краще, якби Медведчук став віце-прем'єром. Для мене це був шок", - зазначив він.
 
За словами Ющенка, таку пропозицію Тимошенко озвучувала йому, однак екс-президент категорично відмовився від цієї ідеї.
 
"Коли вже я категорично сказав, що цьому не бути, виникла друга пропозиція - послом у Росії", - зазначив Ющенко, додавши, що Медведчука так само не призначили послом.
 
На прохання охарактеризувати Медведчука як політика Ющенко відповів однозначно:
 
"Я не хочу тратити свої слова".
 
На уточнююче запитання, чи вважає Ющенко лідера "Українського вибору" ворогом нації, він зазначив:
 
"Три крапки".
 
Окрім того, Ющенко у відповідь на звинувачення в тому, що в 2009-2010 році він віддав владу до рук Януковича сказав, що не підримував ні останнього, ні Тимошенко в другому турі.
 
"Мені здається, я тоді сказав, що Тимошенко і Янукович - дві проблеми одного гатунку, два чоботи з однієї пари. Це моя позиція була тоді і є зараз", - підкреслив Ющенко.
 
Віктор Андрійович додав, що як президент він забезпечив чесні вибори, "де 14 мільйонів з однієї сторони голосували, як вони хотіли, і з другої сторони". 
 
"Ви голосували так, як ви хотіли? Яка у вас претензія до президента? Президент зробив свою місію. Я підтримував Януковича? Ні. Я підтримував Тимошенко? Ні!" - наголосив Ющенко.
 
Як відомо, навколо одіозного політика Віктора Медведчука наразі розгорівся скандал: із фільму про українського поета Василя Стуса були вилучені сцени за участі персонажа на ім’я Віктор Медведчук - нібито було зроблено після погроз за особистим "проханням" політика Віктора Медведчука, який свого часу був адвокатом Василя Стуса.
 
Після розголосу та скандалу режисер фільму про Василя Стуса Роман Бровко пообіцяв дозняти сцени із Віктором Медведчуком, які зникли із фільму нібито через задовгий хронометраж.
 
Сам Медведчук загрожує судом і забороною у разі виходу в прокат фільму про Стуса.