На Львівщині стартує масштабне будівництво житла для переселенців із Криму та Донбасу

10.08.2018
Уже в середині серпня на території села Ситихів, яке розташоване у Жовківському районі, стартуватиме масштабне будівництво житлового кварталу для переселенців із Криму та Донбасу.
 
За декілька років тут планують збудувати 110 будинків, молитовний дім-мечеть для кримських татар, греко-католицьку церкву та облаштувати необхідну інфраструктуру.
 
Міський голова Дублян Василь Попович запевнив, що міська рада вже виділила 64 земельні ділянки переселенцям під житло, на решту ще розробляється проектна документація. 
 
Зважаючи на те, що територія майбутнього поселення розташована фактично в полі, місцева влада вирішила ще перед початком будівництва провести сюди водогін та електрику. 
 
Комунікаціями планують частково забезпечити і сусідні земельні ділянки, які у 2016 році виділила бійцям АТО Львівська ОДА. У вересні, також за донорські кошти, переселенці планують збудувати асфальтовану дорогу до села Ситихів та щебеневу дорогу на території житлового кварталу.
 
Наступний етап будівництва передбачає зведення за кошти турецьких донорів молитовного дому — мечеті для переселенців iз Криму. Також у межах кварталу збудують і греко-католицьку церкву.
 
А ще планують звести декілька магазинів, аптек та дитячий і спортивний майданчики.
 
Кошти на зведення будинків, де житимуть 307 переселенців із Криму і Донбасу, нові мешканці планують брати в кредит.
 
Зараз ведуться переговори з урядом Німеччини щодо низькопроцентного кредиту для будівництва цього житла. За попередніми оцінками, на зведення 110 будинків необхідно близько 50 млн. грн.