Дочекалися: у Черкасах розпочали реконструкцію аеропорту

14.08.2018
Дочекалися: у Черкасах розпочали реконструкцію аеропорту

Ремонт злітної смуги у Черкасах триває. (Фото надано прес-службою Черкаської ОДА.)

Нарешті дочекалися реконструкції місцевого аеропорту у Черкасах. Нині тут розпочали капітальний ремонт злітно-посадкової смуги довжиною 2,5 кілометра.
 
Як повідомили «УМ» у Черкаській обласній державній адміністрації, наразі підрядник проводить фрезерування самої смуги. Загалом щодня в аеропорту працюватимуть 50 ремонтників.
 
За словами заступника голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Овчаренка, такий ремонт — це серйозний старт i своєрідний перший крок до відбудови черкаського летовища. 
 
«Насамперед підрядник узявся за вирівнювання основи злітно-посадкової смуги. Крім того, відібрав проби асфальту, щоб зрозуміти, який фундамент. За необхідності проводитимуть роботи з його підсилення», — розповідає Сергій Овчаренко.
 
Він каже, що завдяки фінансуванню з Дорожнього фонду та обласного бюджету на капітальну реконструкцію аеропорту заплановано понад 124 млн. грн.
 
«Наше завдання — зробити аеропорт сучасним, діючим, інвестиційно привабливим. Адже це комплексна структура з комфортним терміналом, сигнальними вогнями та безліччю іншого. Тож попереду ще дуже багато роботи, а ремонт злітно-посадкової смуги — лише її початок», — наголошує Сергій Овчаренко.
 
До слова, ще 30 років тому Черкаський аеропорт щоденно виконував близько 80 рейсів і звідси можна було дістатися майже до 20 міст України.