Перевірка на міцність: матч «Олександрії» та «Динамо» став центральним у турі

21.08.2018
Перевірка на міцність: матч «Олександрії» та «Динамо» став центральним у турі

«Олександрія» не вистояла під натиском «Динамо». (Фото з сайта dynamo.kiev.ua.)

Центральним матчем чергового туру УПЛ стала зустріч на НСК «Олімпійський» між неочікуваним лідером змагань «Олександрією» та київським «Динамо».
 
 
Поєдинок виявився таким собі тестом на міцність для підопічних Шарана, які в чемпіонаті не тільки не програвали, а й не пропускали.
 
 
Для Хацкевича цей матч став можливістю випробувати на міць свою лаву запасних. Адже через напружений єврокубковий графік команді як повітря потрібна ротація. 
 
 
Новоспечений лідер чемпіонату все-таки не вистояв перед натиском суперника, і як результат — «Динамо» знову перемогло з мінімальним рахунком і йде без втрат, маючи матч у запасі. Що цікаво, кияни у всіх своїх поєдинках УПЛ здобували перемогу з рахунком 1:0 і залишаються єдиною командою, чиї ворота залишаються «сухими».
 
«Ми повністю контролювали хід гри. Освіжили центральну зону двома опорними півзахисниками. Намагалися накривати опонентів відразу після втрати м’яча, і це вдавалося, як у другому, так і в першому таймі», — коротко підсумував Олександр Хацкевич.
 
Далі на киян чекає грізний суперник в кваліфікації ЛЧ — нідерландський «Аякс».
 
Головний конкурент «динамівців» — донецький «Шахтар» — теж не відстає й у своєму матчі переграв новачків змагань команду «Львів», які виглядали дещо безпорадними після неочікуваної зміни тренера. У підсумку програшна домашня серія «Львова» в чемпіонатах триває 4 матчі, при цьому команда так і не може забити бодай гол.
 
А от іще одному дебютанту цього сезону, команді «Арсенал — Київ», вдалося здобути перший пункт до своєї скарбниці.
 
Після героїчного проходу «Браги» бронзовий призер минулого чемпіонату — луганська «Зоря» — розписав нульову нічию у матчі внутрішніх змагань. Команда Вернидуба була помітно виснаженою як фізично так і морально. Луганчанам не вистачає якісної лави запасних для рівноцінної заміни. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. 5-й тур. «Арсенал-Київ» — «Чорноморець» — 1:1 (Олексій Майданевич, 26 — Руслан Бабенко, 35). «Десна» — «Карпати» — 2:2 (Денис Безбородько, 25; Денис Фаворов, 42 — Денис Мірошніченко, 58; Аді Мегремич, 80). «Зоря» — «Олімпік» — 0:0. «Ворскла» — «Маріуполь» — 2:1 (Владислав Кулач, 29; Павло Полегенько, 88 (авт.) — Руслан Фомін, 21). «Львів» — «Шахтар» — 0:2 (Марлос, 21; Сергій Болбат, 90). «Динамо» — «Олександрія» — 1:0 (Віктор Циганков, 68).
Турнірне становище: «Динамо» — 12 (4 матчі), «Олександрія» — 12, «Шахтар» — 12, «Чорноморець», «Зоря» — 8, Олімпік» — 6, «Ворскла» — 6, «Карпати» — 5, «Десна», «Львів» — 4, «Маріуполь» — 3 (4), «Арсенал-Київ» — 1.