Повний фарш: начиняємо сезонні овочі з користю для здоров’я

29.08.2018
Повний фарш: начиняємо сезонні овочі з користю для здоров’я

Фаршировані помідори по-італійськи.

Овочі — це такі продукти, які дехто дуже любить, дехто готує, бо вони корисні, а декому їх не дуже хочеться.
 
Але якщо їх, приміром, гарно нафарширувати і запекти — байдужих до такої страви практично не буде.
 
До того ж, на обідньому столі тарілка з фаршированими овочами, прикрашена гілочками свіжої зелені, виглядає святково, тому їх не соромно запропонувати і гостям. Приміром помідорчики, нафаршировані рибою.
 
Риба у помідорах
 
Корисна страва, як не крути: і запечені помідори, і соковита від соків помідорових рибка, і часник, і зелень створюють цікавий смаковий букет. 
 
Потрібно: 500 г філе будь-якої морської риби, 5 помідорів, 2 столові ложки олії, столова ложка лимонного соку, 2 зубчики часнику, сіль і спеції за смаком, свіжі кріп та базилік.
 
Філе риби злегка відбити, посолити, поперчити, посипати іншими спеціями та зеленню, які любите, загорнути в рулетик і порізати на частинки.
 
У помідорах позрізати вершечки, вийняти ложечкою серединки, залишивши лише «банячки». Посолити, поперчити за смаком. Заповнити їх шматочками підготовленої риби і відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин на 25.
 
Тим часом готуємо соус: до злегка розігрітої олії додати подрібнений часник, лимонний сік, подрібнені листочки базиліку і перемішати. 
 
Полити соусом помідори і залишити в духовці ще на 5 хвилин. Готову рибу вийняти, прикрасити зеленню.
 
А хочете себе чи своїх гостей провести коридорами кулінарної Італії, нафаршируйте помідори по-італійськи.
 
Італійські помідори
 
Вони мають довершений смак, є улюбленцями «помідороманів» і начиняються курячим філе, моцарелою, хлібом і базиліком. Красива, несподівана, креативна страва! Якщо на вашому столі такої не було — треба виправлятися! Готується просто і з натхненням!
 
Інгредієнти: помідори — 8 штук, 100 г моцарели, 100 г вареного курячого філе, хліб чіабата або житній — 2 скибочки, 2 столові ложки оливкової олії, свіжий базилік, сушені трави — італійські або які любите. 
 
Помідори помити і зрізати вершечки, вийняти середину, посолити і поперчити. Філе, хліб порізати на кубики і заповнити помідори. «Закрити» їх шматочками моцарели і на 15 хвилин відправити в духовку. Подавати із соусом: подрібнений часник з травами і спеціями, присолений і приправлений оливковою олією. 
 
Тема фаршированих овочів не буде розкритою, якщо в ній не буде фаршированих перчиків.
 
Перець — улюблений овоч господинь для фарширування, і цю пальму першості він завоював недаремно. Бо страва хоч і класична, але щоразу, з різними начинками, під різними соусами, грає різними смаковими барвами.
 
До того ж тут можна вмикати свою без­краю кулінарну фантазію, бо перці вбирають у себе практично все: м’ясо, крупи, рибу, яйця, сир тощо. 
 
Ось, приміром, щоразу унікальний перчик із фаршем вимагає не так багато зусиль і вміння. Потрібно:  0,5 кг м’ясного (якого виберете) фаршу, 300 г рису, перець болгарський — 7-8 штук середнього розміру, морквина, цибулина, 2 столові ложки томатної пасти чи 3 — аджики, півсклянки сметани, сіль та спеції.
 
Перець почистити, рис відварити до готовності, м’ясо перемолоти на фарш. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати півкільцями.
 
Овочі потушкувати на олії, приправити спеціями та томатом чи аджикою. Все змішати і нафарширувати перці. Влити півсклянки води, додати 2 лаврові листки і поставити в духовку на 40 хвилин. Подавати із зеленню і сметаною. 
 
Бачите — вся справа в фарші! Фаршируйте з натхненням! Смачного!