Нечисті активізувалися на Пречисту: Успіння Богородиці не стишило ворожих обстрілів на Донбасі

29.08.2018
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил 27 серпня, як і в попередні дні, залишалася напруженою, проте цілком контрольо­ваною.
 
Противник 26 разів відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі чотири рази з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.
 
Російські окупанти вели прицільний вогонь із мінометів калібру 120 мм і 82 мм, танків, гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
 
Противник здійснював обстріли позицій Об’єднаних сил у районах населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Золоте, Луганське, Авдіївка, Новомихайлівка, Красногорівка, Гнутове, Павлопіль, Лебединське, Водяне та Широкине.
 
На Луганському напрямку в районі населеного пункту Кримське, на Світлодарському — біля Луганського, на Маріупольському напрямку — в районах населених пунктів Гнутове та Лебединське противник застосовував міномети.
 
Також поблизу Лебединського ворог знову після тривалої перерви використав танки.
 
Упродовж бойових дій у понеділок двох українських військовослужбовців Об’єднаних сил було поранено. За даними розвідки, 27 серпня трьох окупантів знищено, а ще четверо отримали поранення.
 
Станом на сьому годину ранку 28 серпня ворог «привітав» українських воїнів зі святом Першої Пречистої, обстрілявши шість разів наші позиції в районі Новолуганського, Гнутового, Павлополя та Лебединського, застосовуючи при цьому артилерію, міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети.
 
Додамо, що на одному з полігонів оперативно-тактичного угруповання «Північ», що входить до складу Об’єднаних сил, цими днями відбулися тактико-спеціальні навчання з бойовою стрільбою.
 
Підрозділи відпрацювали елементи оборонного бою за передові позиції, знищення противника та управління резервами.
 
За словами командира підрозділу, завдання, яке ставили перед особовим складом, було виконано, але тренування на цьому не закінчуються. Кожного разу під час відпрацювання вправ нарощується складність завдань i підвищується динамічна напруга на умовному полі бою.
 
«Підготовка в польових умовах повинна бути складнішою за реальні обставини. Якщо дії кожного військовослужбовця відпрацьовані до автоматизму, то боєць у реальному бою не розгубиться після першого «прильоту», а виконуватиме завдання та знищуватиме ворога», — зазначив офіцер.
 
Хід проведення навчань оцінював командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв. За їх результатами військовослужбовців, які показали найвищі результати з ураження умовного противника, нагородили цінними подарунками та почесними грамотами від командувача ОС.
 
Варто зазначити, що такі навчання та тренування з бо­йовою стрільбою проводяться постійно і є невід’ємною частиною підготовки підрозділів усіх родів військ.