Федерація наша, а команди ж чиї?

29.08.2018
Шановна редакціє! Я передплачую «Україну молоду» вже 20 років! Це газета не лише патріотична, а й завжди може допомогти, дати відповідь на питання, які хвилюють читачів.
 
Звертаю Вашу увагу на такий кричущий факт: футбольні команди української прем’єр-ліги «Зоря» (Луганськ) та «Олімпік» (Донецьк) за 27 років Незалежності не спромоглися поміняти написи на своїх логотипах державною мовою.
 
Чи працівники Федерації футболу України, які відповідають за це, не дуже грамотні, не розуміють, у чому справа, чи, може, «клеять дурня»? А «Зоря» до того ж виступає ще в Єврокубках! Це ж треба так не поважати свою державу…
 
Два роки тому я вже писав про це неподобство у Федерацію футболу, але їм, мабуть, не до цього. Не гнівіть, панове футбольні функціонери, уболівальників!
 
І ще: чому на стадіоні «Чорноморець» не переробили напис із чужої мови, а який недолугий «спеціаліст» робив оголошення по стадіону «Металіст» на матчі «Шахтар» — «Динамо» (суперкубок) мовою агресора? У народі навіть кажуть, що «Зоря» представляє «ЛНР», а «Олімпік» — «ДНР». Невже це правда?
 
Слава Україні! 
 
Анатолій СОЛОСВЕЙ, заслужений журналіст України, генерал 
Київ