Світоліна впевнено пробилася до третього кола «Ю-Ес оупен»

31.08.2018
Світоліна впевнено пробилася до третього кола «Ю-Ес оупен»

Через відсутність в основній сітці цьогорічного «Ю-Ес оупен» українських тенісистів уся увага вітчизняних шанувальників тенісу прикута до жіночої сітки, де одразу шестеро наших співвітчизниць опинилися серед 128 основних претенденток на головний приз.
 
Щоправда, далі першого кола Відкритої першості США-2018 прослідувати змогла лише половина українських майстринь великої ракетки. Після стартових перемог Ангеліни Калініної та Еліни Світоліної останньою до другого раунду пробилася Леся Цуренко.
 
Друга за рейтингом тенісистка України у своєму першому на нью-йоркських кортах поєдинку легко переграла бельгійку Алісон ван Ейтванк — 6:3, 6:2, після чого встановила абсолютно новий для себе рекорд.
 
Річ у тім, що вперше в кар’єрі Леся впродовж одного сезону виграла бодай один поєдинок на кожному з чотирьох турнірів серії «Великого шолома».
 
У наступному поєдинку суперницею Цуренко буде друга тенісистка планети, данка Каролін Возняцьки, котра дещо побоюється нашої досвідченої співвітчизниці.
 
«Вона переграла немало сильних опоненток», — каже екс-перша ракетка планети. Загалом, перед Цуренко у Нью-Йорку не стоїть жодних понаднормових завдань.
 
По суті, Леся вже досягла успіху, зібравши в 2018 році по перемозі на кожному з «мейджорів», відтак зможе дозволити собі в матчі проти Возняцьки всю повноту дій.
 
Ну, на кшталт того, як Ангеліна Калініна діяла в протистоянні з чинною тріумфаторкою «Ю-Ес оупен» — третьою ракеткою планети Слоан Стівенс, особливо в перших двох сетах їхнього затяжного марафону, коли 21-річна українка мала непогані шанси для загального тріумфу.
 
Утім, вигравши першу партію й нав’язавши титулованій опонентці боротьбу в другій, зрештою, для сенсаційного тріумфу сил і досвіду в Калініної не знайшлося — 6:4, 5:7, 2:6.
 
«Складно грати з тенісистками, котрих ніколи раніше не бачив у дії», — пояснила непростий перебіг поєдинку Стівенс.
 
Інша справа, поєдинок другого кола у виконанні іншої представниці з «топової» «десятки» — Еліни Світоліної, котра своїй суперниці з Німеччини, Тетяні Марії, дозволила, загалом, виграти п’ять геймів — 6:2, 6:3.
 
Вочевидь на такий агресивний хід приму українського  тенісу спонукав неприємний досвід попередньої зустрічі з Марією, котра завдала Еліні болісного фіаско в першому колі Уїмблдону-2018.
 
«Я точно знала, що і як мені потрібно робити для перемоги. Я дуже задоволена своєю грою», — відзначила Світоліна, на котру в третьому колі чекає побачення з китаянкою Ван Цян.