У Гонконгу дівчина несподівано для себе опинилася заміжньою

05.09.2018
Без мене мене оженили, тобто видали заміж. Щось подібне сталося з 21-річною жителькою Гонконгу.
 
Прочитавши у травні цього року оголошення у «Фейсбуці» про стажування візажистів, дівчина вирішила взяти в ньому участь.
 
Проте коли вона подзвонила організаторам, ті відповіли, що, власне, їй доведеться брати участь в організації весільних святкувань. Ну що ж, подумала китаянка, справа непогана, та й, мабуть, прибуткова. 
 
Тиждень вона «тренувалася» в організації весіль, а потім їй запропонували взяти участь у фіктивному шлюбі в Китаї, і тоді її навчання будуть вважати завершеним — ну такий собі, знаєте, екзамен.
 
Що ж до підписаних документів, то не варто турбуватися — весілля ж фейкове. Лише повернувшись додому, дівчина зрозуміла, що документи виявилися справжніми, а вона тепер — заміжня дама.
 
При цьому дівчина навіть не знає, хто ж її так званий фактичний чоловік. Удома, в Гонконгу, вона звернулася до юристів, але в поліції їй нічим не змогли допомогти через брак доказів, тож вона звернулася до місцевої федерації проф­спілок.
 
«Це нова форма шлюбних махінацій. Не можу повірити, що таке можливо в сучасному Гонконзі», — заявив голова федерації Тонг Камджу.
 
Виявляється, у Гонконзі (особливому адміністративному районі Китаю, колишній британській колонії) це досить поширене шахрайство і вже зафіксовано понад тисячу подібних історій.
 
Адже, одружившись на жительці Гонконгу, китаєць автоматично може отримати громадянство цього острівця свободи і капіталізму з дуже високим рівнем життя.
 
Та й з нареченими у Піднебесній не все благополучно, оскільки обмеження в народжуваності дітей призвело до того, що батьки бажали мати тільки синів, от і стався такий демографічний «перекос».
 
Що ж до фіктивної дружини, то вона збирається розлучитися, але ще б знайти свого «чоловіка»...