Ляшко вимагає перерахувати пенсії колишнім колгоспникам і «чорнобильцям»

05.09.2018
Ляшко вимагає перерахувати пенсії колишнім колгоспникам і «чорнобильцям»

Люди ставлять Олегу Ляшку на зустрічах одне питання: «Як їм вижити на мізерні пенсії і зарплати?»

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко вимагає від уряду негайно підвищити мінімальні пенсії та перерахувати їх тим категоріям населення, яким не дали надбавки. Зокрема, колишнім колгоспникам і «чорнобильцям».
 
«Дуже несправедливо, коли мільйонам людей не перерахували пенсії. В першу чергу, колишнім колгоспникам, які мають величезний трудовий стаж, а пенсії отримують мізерні. Є додаткові надходження до Пенсійного фонду. Нехай уряд вносить зміни до бюджету, і я  впевнений, що парламент проголосує за підвищення пенсій колишнім колгоспникам. Так само треба перерахувати пенсії «чорнобильцям». Є рішення Конституційного Суду про відновлення їхніх прав. Його треба виконувати! Ми вимагаємо від уряду внести відповідні законопроекти на розгляд до парламенту і підвищити їм пенсії», — зазначив народний депутат.
 
Олег Ляшко також укотре закликав владу відмовитися від планів підвищувати ціни на газ. Люди неодноразово скаржилися політику, що з нинішніми зарплатами та пенсіями просто не зможуть платити за новими тарифами.
 
«Чи усвідомлює влада, що, підвищуючи ціну на газ, фактично підвищує ціни на все на світі: на проїзд, на продукти харчування, на лікування? Все здорожчає за ланцюгом! Натомість, влада на вимогу МВФ не хоче піднімати зарплати та пенсії. Каже, що немає грошей. При цьому інфляція знецінить доходи і заоща­дження українців. Тому ми вимагаємо від уряду відмовитися від рішення про підвищення ціни за газ. Коли нам розказують, що ми маємо платити європейську ціну на газ, нехай дадуть українцям європейські зарплати та європейські пенсії. Натомість ціни на газ для промисловості — вже 14 тисяч гривень за тисячу кубів. Як може бути конкурентоздатною наша продукція за таких умов?» — обурився лідер РПЛ.
 
Політик переконаний, справжня ціна на газ для населення набагато нижча за запропоновану владою. «Ціна на газ має бути справедливою. Видобуток газу, вартість видобутку, транспортні витрати, обмежена до 10% рентабельність, а не премії по 40 мільйонів і зарплати по 3 мільйони гривень — ось справедлива ціна на газ. Якщо влада не припинить свою політику — винесемо на вилах!» — пригрозив Ляшко.