Запорізький «Мотор» розпочав виступи в елітному дивізіоні Ліги чемпіонів iз поразки

14.09.2018
Запорізький «Мотор» розпочав виступи в елітному дивізіоні Ліги чемпіонів iз поразки

Під час зустрічі з «ПСЖ» гандболісти запорізького «Мотора» отримали корисний досвід. (Фото прес-служби ГК «Мотор».)

Де тільки не грав в Україні свої домашні поєдинки Ліги чемпіонів запорізький «Мотор».
 
За баталіями українського гандбольного чемпіона в найсильнішому клубному турнірі Європи спостерігали в Києві, Броварах та Харкові.
 
Натомість побачити «Мотор» у рідному Запоріжжі його вболівальникам вдалося лише на старті шостого сезону, котрий минулої середи розпочався для флагмана вітчизняного чоловічого гандболу в Лізі чемпіонів.
 
І хоча дебютний у рідних стінах лігочемпіонський поєдинок «Мотор» програв, матч проти французького «ПСЖ» у місцевому Палаці спорту «Юність» усе ж мав особливий статус, адже його господарі вперше в своїй історії вийшли на майданчик у статусі учасника елітного пулу ЛЧ.
 
Відтоді, як Європейська федерація гандболу провела реорганізацію суперліги, розділивши на основі рейтингів її учасників на дві паралельні когорти, «Мотор» не полишав спроб змінити свою скромну прописку в групах «С» та «D» на місце в елітних октетах «А» і «В». Утім, не маючи в своєму розпорядженні сучасної домаш­ньої арени, «мотористи» не могли потрапити до когорти «обраних».
 
Відтак упродовж кількох сезонів єдиним способом потрапити на зустріч із гандбольною елітою Європи для «Мотора» залишалася їхня успішна гра в «низинах» суперліги з подальшим виходом — через успішне подолання стикових матчів — на грандів континентального гандболу в раунді «плей-оф».
 
Тож і виходить, що побачення з угорським «Веспремом» у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів зразка 2015/2016 років тривалий час залишалося хоч і яскравою, проте епізодичною історією гранд-зустрічей на євроарені.
 
Однак, капітально відбудувавши запорізьку «Юність», в «Мотора» з’явилася можливість на регулярній основі практикуватися з найсильнішими клубами Європи. «ПСЖ», угорський «Пік Сегед», німецький «Фленсбург», данський «Скьорн», хорватський «Загреб», словенський «Цельє», французький «Нант» — ось майбутні суперники українського чемпіона на груповому етапі ЛЧ-2018/2019.
 
При цьому двоє з з них — «ПСЖ» та «Нант» — учасники медального «плей-оф» суперліги попереднього сезону, перемога в котрій, до слова, дісталася останньому клубу.
 
Знайомство «Мотора» з елітарним клубом вийшло не надто приємним — попри гостьовий статус парижани без зайвих проблем здобули стартову перемогу в новому розіграші.
 
Старалися, боролися, заслуживши компліменти від свого польського наставника Патріка Ромбеля. Утім знайти гідну відповідь «ПСЖ» гравці «Мотора» не змогли.
 
«ПСЖ» — фаворит не тільки нашої групи, а й усієї Ліги чемпіонів. Упевнений, що ця гра піде нам на користь», — наголосив очільник українського чемпіона. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чоловіки. Груповий раунд. Група В. 1-й тур. «Мотор» (Україна) — «ПСЖ» (Франція) — 29:35 (12:17; Малашинскас (6) — Ремілі (8)).