Росія зробила ще одну спробу відхреститися від катастрофи MH17: знову не вийшло

18.09.2018
Росія зробила ще одну спробу відхреститися від катастрофи MH17: знову не вийшло

На борту літака перебували 298 осіб. Усі загинули.

Міжнародна слідча комісія з питань розслідування катастрофи літака «Малайзійських авіаліній», до якої входять Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди і Україна, давно вже поставила крапку у справі трагічної загибелі рейсу MH17.
 
Група довела, що ключова роль у цій справі належить Росії, а зенітний ракетний комплекс «Бук», пострілом з якого був збитий літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил РФ. Було навіть названо прізвища причетних до збиття осіб! 
 
Аж раптом на арені з’являється Міноборони РФ і подає власну «версію» подій. Учора з цього приводу відбувся брифінг, де озвучили «нові деталі» катастрофи. 
 
Отже, за словами представника Міноборони РФ, ракета, з якої був збитий «Боїнг», належить Україні. Вона була виготовлена на Долгопрудненському машинобудівному виробничому об’єднанні у 1986 році.
 
Дізнавшись заводський серійний номер ракети 9Н38, Міноборони з’ясувало, що 29 грудня 1986 року ракету відправили у військову частину 20152. Зараз це — 223-й зенітний ракетний полк України. В Міноборони РФ додали, що ці дані зберігалися під грифом «цілком таємно», але через «важливість того, що відбувається», їх вирішили розсекретити.
 
Про це на брифінгу в Москві заявив начальник головного ракетно-артилерійського управління ВС РФ Микола Паршин.
 
Він також додав, що « 223-я зенітно-ракетна бригада в 1986 році входила до складу Карпатського військового округу в місті Теребовля. На її озброєнні стояли зенітно-ракетні комплекси «Бук», після розпаду СРСР вона була включена до складу Збройних сил України».
 
«Указом Президента України ця частина була перейменована на 223-й зенітно-ракетний полк. На даний час ця частина дислокована в місті Стрий Львівської області, на її озброєнні, як і раніше, стоять комплекси «Бук», — цитує Паршина УНІАН. 
 
Відомство також заявило, що перехопило аудіозаписи українських військових, які нібито доводять причетність України до падіння пасажирського літака. Уявляєте? І цілих чотири роки російські військові про це мовчали! 
 
Насамкінець у Міноборони РФ звинувати міжнародну слідчу групу в тому, що та змонтувала відеоролики про переміщення «Бука». «У відео порушений закон лінійної перспективи, у деяких моментах світло падає на об’єкти не так, як мало б», — повідомляє «версію» російських військових телеканал «Дождь».
 
І знову ж таки виникає питання: чому так довго про це мовчали? Та, мабуть, чекали зручного моменту для вкидання чергової порції брехні. На тлі протестів проти пенсійної реформи дуже зручно відволікти увагу народу на якусь іншу важливу тему, наприклад, на те, як Росію «оббрехали» у справі малайзійського «Боїнга».