Бойовики на Донбасі минулої доби 24 рази обстріляли українські позиції

21.09.2018
На фронті ситуація 19 вересня залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами. Окупанти 24 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ.
 
При цьому противник чотири рази застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.
 
Ворог здійснював обстріли наших позицій у районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Троїцьке, Луганське, Світлодарськ, Піски, Невельське, Мар’їнка, Новомихайлівка, Березове, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.
 
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
 
Крім того, вдень із мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське, Лебединське та Водяне.
 
Опорний пункт наших військ біля Кримського противник також обстріляв уже ввечері зi 120-мм міномета.
 
Також під вогонь протитанкового ракетного комплексу потрапила позиція Об’єднаних сил неподалік Луганського, що на Світлодарзькій дузі — одна з нагарячіших точок, яку щоденно обстрілюють окупанти.
 
У ході бойового зіткнення одного військовослужбовця Об’єднаних сил було поранено. За даними розвідки, одного бойовика російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та трьох поранено.
 
Станом на ранок 20 вересня противник двічі із гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське та Чермалик. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.
 
Додамо, що цими днями під час робочого візиту до України британська делегація на чолі з держсекретарем iз питань оборони Великої Британії Гевіном Вільямсоном у супроводі заступника міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенанта Анатолія Петренка побувала в районі проведення операції Об’єднаних сил.
 
Свою роботу на Донбасі закордонні гості розпочали в Краматорську із зустрічі з командувачем Об’єднаних сил генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим.
 
Вітаючи гостей, командувач Об’єднаних сил подякував уряду та народу Великої Британії за підтримку України в боротьбі з підступним ворогом.
 
У ході брифінгу генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив про обстановку в районі проведення Операції та вздовж лінії державного кордону України з державою-агресором, яка входить до району відповідальності Об’єднаних сил.
 
Було наведено конкретні факти застосування озброєння російського походження проти військових частин, що ведуть бойові дії на сході України.
 
Генерал-лейтенант Сергій Наєв поінформував Гевіна Вільямсона про заходи, які виконують Об’єднанi сили для відсічі російської агресії та стабілізації обстановки на території Донецької та Луганської областей.
 
Окремо в ході бесіди обговорювали низку гуманітарних ініціатив командування Об’єднаних сил, якi спрямовують на відновлення критично важливих об’єктів інфраструктури та надання допомоги закладам охорони здоров’я i дітям у населених пунктах, наближених до лінії зіткнення.
 
Державний секретар iз питань оборони Великої Британії Гевін Вільямсон побував на передових рубежах оборони, де особисто поспілкувався з бійцями Об’єднаних сил.
 
Найбільше, зізнається британський гість, його вразили стійкість i хоробрість українських солдатів, які зіштовхнулися з однією з найагресивнiших армій світу. Він відзначив, що Велика Британія й надалі допомагатиме Україні й всебічно підтримуватиме її.