Рада підтримала ініційовані Олегом Ляшком «земельні» зміни до Конституції

21.09.2018
Рада підтримала ініційовані Олегом Ляшком «земельні» зміни до Конституції

Олег Ляшко переконаний, що селяни заслуговують на те, щоб їх вписали до Конституції.

Після голосування за президентські зміни до Основного закону щодо стратегічного курсу держави — вступу України до НАТО і ЄС — парламент проголосував за включення до порядку денного сесії не менш важливих змін.
 
Вони стосувалися питання власності на українську землю. Їх автор, Олег Ляшко, запропонував вписати до ст. 41 Конституції України, що основою аграрного устрою країни є фермерські господарства.
 
Наразі ці зміни має розглянути Конституційний Суд, після чого — остаточно затвердити Верховна Рада.
 
«У третьому тисячолітті земля — це єдине, що в нас залишилося. Але сьогодні ця земля, на жаль, не годує українців. Ми вирощуємо величезні обсяги врожаїв, проте українці стають не багатшими, а біднішими. Чому? Бо влада проводить політику збідніння українців, щоб люди задарма віддали землю. Політика обезземелення, відсутності кредитів, сільгосптехніки, паливно-мастильних, посівних матеріалів — усе це для того, щоб забрати задарма землю, а потім перепродати й на рівному місці заробити мільярди», — зазначив Олег Ляшко з трибуни Верховної Ради.
 
За його словами, недарма сьогодні 5-6 агрохолдингів, наближених до влади, всіма способами, в тому числі й шляхом рейдерських захоплень, відбирають у селян землю. Їхня мета — банк землі, бо земля це — єдиний цінний капітал.
 
«Тому зараз придумують «троянських конів», які розказують, що ринок землі — це панацея, що він врятує й озолотить селян. Брехня! В українських селян нема грошей не лише на землю, а й навіть на добрива. Тому землю скуплять за копійки транснаціональні корпорації, які можуть брати у своїх банках кредити під 0%. Якщо ми виконаємо план влади, введемо ринок землі, це означає, що ми ніколи не зліземо з голки МВФ, ніколи не станемо успішною, багатою конкурентоздатною нацією», — переконував колег Олег Ляшко.
 
Політик наголошує, що наступні президентські вибори стануть вибором курсу та вибором господаря на українській землі. «Якщо нинішні маріонетки отримають перемогу, український народ позбудеться землі назавжди.
 
Тому, коли ми приймемо зміни до Конституції, які визначать, що господарем на українській землі буде український фермер, ми заб’ємо осиковий кілок у груди транснаціональних глитаїв, які хочуть забрати в українського селянина землю», — зазначив Ляшко.
 
Політик додав, що боротиметься за право українців господарювати на власній землі до кінця, зазначивши, що селяни заслуговують на те, щоб їх вписали в Конституцію України.
 
«Як Еміратам Господь дав нафту, так українцям Господь дав землю. Але нафта сьогодні є, а завтра нема. А земля при правильному підході до господарювання, при відновленні тваринництва, при підтримці соціальної сфери на селі вічно годуватиме український народ. А якщо продамо землю — завжди будемо жебраками! Завжди будемо нацією-перекотиполем», — підсумував політик.
 
Він додав, що добиватиметься всебічної підтримки селян, не лише в питаннi власності землі. Зокрема, продовжує вибивати реальну підтримку фермерів, повернення пільгового режиму ПДВ, дотацій на сільгосптехніку та доступних кредитів. n