Кубкова драма: двоє представників прем’єр-ліги швидко зійшли з турнірної дистанції

28.09.2018
Кубкова драма: двоє представників прем’єр-ліги швидко зійшли з турнірної дистанції

У кубковій дуелі представників еліти — «Чорноморця» та «Олександрії» — гору взяли «моряки». (Фото з сайта chernomorets.odessa.ua.)

Попри те, що національний кубок традиційно називають другим за рейтингом турніром на внутрішній арені, баталії, котрі точаться за цей трофей, часто перевершують за своїм драматизмом та напруженістю матчі чемпіонату.
 
 
Як результат, одразу чотири клуби другої ліги пробилися до 1/8 фіналу Кубка України-2018/2019. Для кожного колективу це досягнення історичне.
 
 
При цьому команди з Івано-Франківщини та Закарпаття шлях до цієї вершини пройшли від самого його початку, залишивши позаду три попередні раунди турніру.
 
«Поки що ми по максимуму використовуємо фактор свого поля. Уболівальників із кожним поєдинком  стає все більше, і в наших успіхах є велика їхня заслуга. Особливо якщо врахувати, що «Буковину» ми перемогли в серії післяматчевих пенальті, а «Авангард» та «Металіст 1925» — у додатковий час», — сказав у коментарі прес-службі ФФУ головний тренер «Калуша» Василь Малик.
 
Зазначимо, що за регламентом турніру, де, до слова, кожен етап складається лише з одного матчу, господарем поєдинку призначається команда з нижчої ліги (у випадку приналежності суперників до одного дивізіону «господарський» статус віддається команді, котра при жеребкуванні має непарний номер).
 
Так само перевага власного поля допомогла пробитися до 1/8 фіналу й ужгородському «Минаю», котрий вперше в своїй історії грає поєдинки національного Кубка.
 
На старті турніру — «Прикарпаття», в третьому колі — «Миколаїв», в обох випадках лідери дивізіону «А» другої ліги виявилися сильнішими за своїх першолігових конкурентів.
 
Тепер в Ужгороді чекають на приїзд до міста когось із представників прем’єр-ліги. За словами наставника «Минаю» Ігоря Харьковщенка, для його підопічних, котрі ще в минулому сезоні змагалися в аматорських змаганнях, це буде цікавий досвід. Імовірність того, що на Закарпаття прибуде хтось з еліти, доволі велика, адже зі стадії 1/8 фіналу до кубкових змагань долучаються шестеро останніх — найвищих за рейтингом станом на початок сезону клубів УПЛ — учасників турніру.
 
Водночас друга шістка представників найсильнішої національної першості боротьбу за Кубок розпочала з третього попереднього раунду. При цьому двоє з них уже зійшли з дистанції.
 
Так, відвертий аутсайдер прем’єр-ліги — «Арсенал-Київ» — у додатковий час програв друголіговому клубу «Черкащина-Академія».
 
А несподіваний учасник медальної гонки — «Олександрія» — розгромно поступився в гостях «Чорноморцю». Хоча, з огляду на те, що до Одеси олександрійський клуб привіз численну групу футболістів зі свого дублюючого складу на чолі зі старшим тренером команди Андрієм Купцовим, дивуватися розгромній поразці — 0:3 — не варто.
 
Так само вибув iз розіграшу й інший представник Кіровоградського регіону. У серії післяматчевих 11-метрових ударів «Зірка» з Кропивницького, котра нині пасе задніх у першій лізі, поступилася «Олімпіку».
 
Іще однієї втрати «першоліговий» дивізіон зазнав під час очної зустрічі лідерів — «Дніпра-1» та «Волині», в якій мінімально сильнішими виявилися футболісти з берегів Дніпра (2:1). «Маємо в Кубку амбітні плани», — заявив очільник дніпрян Дмитро Михайленко. Нагадаємо, що в минулому розіграші КУ підопічні Михайленка — в статусі клубу з другої ліги — дійшли до півфінальної стадії. 

ТАБЛО

Кубок України. Третій попередній раунд. «Суми» — «Карпати» — 0:3, «Нива» (В) — «Гірник» — 0:0 (по пен. — 3:4), «Калуш» — «Металіст-1925» — 1:0 (в дод. час), «Дніпро-1» — «Волинь» — 2:1, «Зірка» — «Олімпік» — 1:1 (по пен. — 4:5), «Чорноморець» — «Олександрія» — 3:0, «Черкащина-Академія» — «Арсенал-Київ» — 3:2 (у дод. час), «Мир» — «Інгулець» — 0:3, «Минай» — «Миколаїв» — 3:1, «Кристал» — «Десна» — 2:3.