У Черкасах німецькі благодійники збудували для дітей-сиріт ще два будинки

28.09.2018
У Черкасах на кошти німецького благодійного фонду «Міст у життя» завершено будівництво двох типових будинків для родин, які мають бажання створити дитячі будинки сімейного типу.
 
Як розповідає «Україні молодій» начальник служби у справах дітей Черкаської облдержадміністрації Оксана Покатілова, ці будинки — двоповерхові, площею понад 200 квадратних метрів.
 
Наразі там проводяться роботи з проведення комунікацій, а введення їх в експлуатацію заплановане на жовтень-листопад.
 
«У кожному з цих двох будинків будуть проживати дві родини з 5-10 дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклу­­вання», — розповідає Оксана Іванівна.
 
За її словами, благодійний фонд «Міст у життя» раніше вже побудував такі самі будинки у Катеринопільсьвому районі, там нині проживає родина Куценків. Також торік фонд здав два типові будинки ще і в обласному центрі. 
 
Загалом на Черкащині, каже пані Оксана, за офіційною статистикою, — 2 тис. 210 сиріт та дітей віком до 18 років, позбавлених батьківського піклування.
 
З них на повному державному утриманні, тобто в інтернатах, ПТУ, вишах, виховується 188 дітей. А 2 тис. 2 дитини охоплені сімейними формами виховання, зокрема це опіка, дитячі будинки сімейного типу і прийомні сім’ї. 
 
«Найбільша кількість прийомних сімей, приміром, у Христинівському районі — 13, а найбільша кількість дитячих будинків сімейного типу в Черкасах — вісім. Але коли в обласному центрі благодійний фонд «Міст у життя» введе в експлуатацію ці два типові будинки, то буде 10», — пояснює Оксана Іванівна. 
 
Також цього року, зазначає начальник служби у справах дітей Черкаської облдержадміністрації, Шевченків край отримав від держави 13,5 млн. грн. на придбання житла для дітей-сиріт.
 
Отож уже придбано дев’ять помешкань у Христинівському, Тальнівському, Уманському, Звенигородському, Монастирищенському, Черкаському районах та в місті Ватутіне. Ще дві квартири купили у Смілі, а придбання шести помешкань — на завершальному етапі.