Запорізький «Мотор» програв третій поспіль поєдинок у новому для себе дивізіоні Ліги чемпіонів

02.10.2018
Запорізький «Мотор» програв третій поспіль поєдинок у новому для себе дивізіоні Ліги чемпіонів

Героїчними зусиллями «Мотору» вдалося скоротити відставання в матчі з «Пік Сегедом», але здобути бодай очко все ж не вдалося. (Фото прес-служби ГК «Мотор».)

Запорізький «Мотор» упродовж не одного сезону прагнув потрапити до клубної еліти чоловічого гандболу, котра змагається в Лізі чемпіонів.
 
Коли ж багаторічному незмінному чемпіону України таки вдалося заскочити до однієї з двох елітних груп, з’ясувалося, що рівень найсильніших клубів Старого світу значно відрізняється від тих, з якими в попередні сезони регулярно й з успіхом змагався «Мотор».
 
Нині ж вийшло так, що після трьох зіграних у групі В турів український чемпіон посідає в своїй пульці незавидне останнє місце, залишившись єдиною командою в октеті, котра не набрала на старті турніру ще жодного очка.
 
Після невдалого «лігочемпіонського» дебюту під куполом реконструйованого запорізького Палацу спорту в матчі проти «ПСЖ» та гостьової невдачі в Данії з «Ск’єрном» «Мотору» знову випало грати в рідних стінах iз потужним європейським грандом. Угорський «Пік Сегед» — новоспечений чемпіон Угорщини й регулярний учасник основного раунду Ліги чемпіонів.
 
Загалом, 17 разів угорський клуб змагався в ЛЧ, при цьому в останніх кількох сезонах двічі діставався чвертьфінальної стадії.
 
Кілька місяців тому команда з міста Сегед уже гостювала в Запоріжжі, де брала участь у «Кубку Дніпра». Тоді «мотористи» з перевагою в два м’ячі переграли угорського чемпіона, вигравши, в підсумку, міжнародний домашній турнір. Утім «лігочемпіонська» дуель принесла команді польського наставника Патріка Ромбеля діаметрально протилежні емоції.
 
Попри те, що в другому таймі «Мотор» продемонстрував неабияку жагу до перемоги, героїчні зусилля відіграти шестиочковий «гандикап», котрий після першого тайму заробив собі «Пік Сегед», запорізькому клубу не вдалося.
 
Підібравшись за п’ять хвилин до завершення поєдинку на відстань одного м’яча до суперника (31:32), команда Ромбеля спромогтися на більше не змогла.
 
Цікаво, що по завершенні поєдинку наставники обох колективів в унісон говорили про необхідність детальної роботи над помилками.
 
«Зробити висновки» з третьої поспіль поразки пообіцяв Ромбел. Детально розбирати дії своїх підопічних, особливо в другому таймі запорізького матчу, буде й очільник «Пік Сегеда»  Хуан Карлос Пастор Гомез.
 
«Після перерви грали на результат, за що суперник нас ледь не покарав», — наголосив очільник угорського чемпіона.
 
Натомість Ромбел, аналізуючи стартові невдачі, планує зосередитися на подіях перших таймів, в яких у діях його хлопців постійно спостерігається провал.
 
«Це вже третя гра поспіль, у якій ми поступаємося в першому таймі супернику 5-6 м’ячів, а в другому намагаємося довести, що здатні його наздогнати. Сподіваємося, що ми винесемо з цього урок і виправимо допущені помилки», — відзначив польський наставник «Мотора». 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чоловіки. Група В. 3-й тур. «Мотор» (Україна) — «Пік Сегед» (Угорщина) — 31:32 (13:19).
Турнірне становище: «ПСЖ», «Пік Сегед» — 6, «Ск’єрн» — 4, «Нант», «Фленсбург», «Загреб», «Цельє» — 2, «Мотор» — 0.